30.1 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăSpecialAcțiunile Twitter au scăzut cu o cincime din valoare. Compania are pierderi...

Acțiunile Twitter au scăzut cu o cincime din valoare. Compania are pierderi continue

Acțiunile companiei Twitter Inc au scăzut joi la Bursa de la New York cu o cincime, în contextul creșterii temerilor că ofertele pentru rețeaua de socializare au atras un interes minim din partea potențialilor cumpărători, transmite vineri Reuters citată de Agerpres.

Confruntat cu stagnarea numărului de utilizatori și pierderi continue, Consiliul de Administrație al Twitter a acceptat luna trecută să ia în considerare vânzarea companiei, o decizie finală urmând să fie luată până la raportarea rezultatelor trimestriale, în 27 octombrie.

Site-ul de tehnologie Recode a anunțat miercuri că firmele interesate de rețeaua de socializare — Google, Apple și Walt Disney Co — nu vor mai depune oferte, singurul licitator rămânând firma de software Salesforce.com.

Joi, la Bursa de la New York, acțiunile Twitter au scăzut cu 19,2%, la 20,10 dolari, evaluând compania la aproximativ 14,2 miliarde de dolari. La închiderea ședinței bursiere titlurile înregistrau un declin de 20,1%, la 19,87 dolari.

Chiar și la 20 de dolari acțiunile Twitter sunt peste nivelul de 14 dolari înregistrat înainte de apariția speculațiilor din această primăvară privind un posibil cumpărător.

În ultimele două săptămâni, s-au intensificat zvonurile pe Wall Street legate de interesul unor companii în vederea depunerii unei oferte pentru achiziționarea companiei.

Potrivit postului CNBC, la finele lunii septembrie, Twitter era în discuții „cu potențiali amatori” de o astfel de operațiune.

Twitter a pierdut circa 187 milioane de dolari în primele șase luni ale anului, iar veniturile sale s-au situat la circa 1,2 miliarde de dolari, conform ultimelor rezultate financiare.

Compania, înființată de Jack Dorsey în 2006, continuă să nu găsească o formulă pentru a crește numărul de utilizatori activi, care este în prezent de 313 milioane.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:20

Un fulger luminează într-un mod neobișnuit cerul de deasupra Scoției

Un fulger a ajuns să lumineze într-un mod neobișnuit cerul de deasupra Scoției, dar și mai multe raze au putut fi observate din acesta. Un...

Dați sportului 2% din PIB!

În Grădina Maicii Domnului s-a întâmplat o minune, chiar în sfânta zi de preamărire a Fecioarei Maria. Sportivii noștri au cucerit nouă medalii de...

Reacția Superbet după ce RL a prezentat problemele întâmpinate de clienții agenției

Reprezentanții Superbet au răpuns solicitării cotidianului național “România liberă” de a oferi detalii, după ce am publicat un articol în care am prezentat problemele...
Ultima oră
Pe aceeași temă