15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAcţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, din cauza rezultatelor financiare ale unor companii ca Neste Oil şi Sandvik, care au dezamăgit investitorii, dar şi a tensiunilor dintre SUA şi Rusia privind Ucraina, informează Mediafax.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,8%, dar pe ansamblul săptămânii a urcat cu 0,3%. Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 30% mai scăzut decât media ultimelor 30 de zile.

"Rezultatele financiare raportate de companii nu sunt prea bune. Aşteptările sunt foarte scăzute, au fost revizuite în scădere în ultima lună. Mai este şi problema Rusiei. Nu ştim cum va evolua situaţia", a declarat Guillaume Duchesne, analist la BGL BNP Paribas în Luxemburg.

Indicii naţionali au coborât pe toate cele 18 pieţe de capital din Europa Occidentală, cu excepţia Norvegiei. Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,3%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,5%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,8%.

Titlurile Neste Oil au închis în declin cu 5,1%, după ce compania a redus estimările pentru profitul din acest an.

Acţiunile Sandvik, cel mai mare producător de scule tăietoare pentru metale la nivel mondial, au scăzut cu 3%, din cauza profitului operaţional din primul trimestru care a ratat estimările analiştilor.

Deutsche Bank a încheiat şedinţa cu un declin al titlurilor de 2%, în urma unor informaţii potrivit cărora ar putea anunţa o majorare de capital.

Titlurile Electrolux au avansat cu 11%, cel mai mult după aprilie 2009. Al doilea mare producător de aparatură electrocasnică la nivel mondial a anunţat creşterea profitului înainte de dobânzi, taxe şi elemente excepţionale la 749 milioane de coroane (114 milioane dolari).

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă