31.9 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialAcţiunea de căutare a planorului dispărut este SUSPENDATĂ. Când va fi reluată

Acţiunea de căutare a planorului dispărut este SUSPENDATĂ. Când va fi reluată

Acţiunea de căutare a planorului dispărut, care a decolat joi de la Ghimbav, a fost suspendată.

Operaţiunea a fost sistată pe timpul nopții, din cauză că zona căutărilor este una dificilă și de risc. Cercetările vor fi reluate sâmbătă dimineață, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat Raed Arafat.

Căutările au fost întrerupte după lăsarea întunericului, deoarece prezentau mai multe riscuri pentru salvatori, dar și riscul să nu depisteze planorul chiar dacă ajung la el.

Operațiunile vor fi realuate sâmbătă dimineață, la prima oră.

Joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Din datele obținute a reieșit că pilotul aparatului de zbor are 56 de ani, ”mare experiență” și executa un zbor privat în zona Postăvarul, potrivit MAI.

Procurorii de la Parchetul Curții de Apel Braşov s-au sesizat din oficiu joi, constituindu-se pe rolul acestei unităţi un dosar penal, cu privire la faptul că în aceeaşi zi planorul, care a decolat fără un plan de zbor la ora 12.30, a dispărut, iar pilotul, singura persoană aflată la bord, nu a mai contactat reprezentanţii Aeroclublului Ghimbav sau familia şi nu a mai revenit la bază.

Citeşte şi: Un planor a DISPĂRUT  în județul Brașov. Pilotul aparatului de zbor, de negăsit

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă