16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAccidentul de la Pasajul Baneasa inchide partial santierul

Accidentul de la Pasajul Baneasa inchide partial santierul

Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti a decis ca pana la remedierea deficientelor sa sisteze activitatea santierului de la Pasajul Baneasa.
Bujor Constantin, directorul ITM, sustine ca au fost demarate cercetarile, in cursul zilei de astazi urmand sa fie primite toate documentele despre acest accident. Firma care derula lucrari in Baneasa nu a declarat, conform legii in vigoare, cu 30 de zile inainte deschiderea santierului, acest lucru putand fi sanctionat cu amenda de la 4.000 la 8.000 de lei. Bujor Constantin a mai precizat ca in functie de rezultatele anchetei se va stabili gradul de vinovatie si daca reprezentantii firmei care derulau lucrarile vor fi sanctionati contraventional sau penal pentru moartea a trei oameni in urma prabusirii unui mal de pamant. Muncitorii efectuau lucrari de canalizare, iar societatea care facea lucrarile se numeste Marconstruct, este din Ilfov si are sediul comercial in Bragadiru.

 

Reprezentantii firmei portugheze Lena, constructorul Pasajului Baneasa, spun ca obligatia asigurarii masurilor de protectie revine societatii Marconstruct, conform contractului incheiat cu aceasta. Directorul tehnic al societatii Marconstruct, Laurentiu Dogaru, a declarat ca au fost luate masurile de protectie, santul in care lucrau muncitorii fiind asigurat, dar la finalul lucrarii, cand trebuiau introduse tevile de canalizare, blindajul a fost scos, iar din cauza terenului, malul a cedat.
Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Dorina Tiron, a declarat ca lucrarile la Pasajul Baneasa nu vor fi intarziate, acestea fiind oprite doar in locul in care s-a produs accidentul, pe perioada anchetei. "Dupa ce se termina ancheta – care cat poate sa dureze?, o zi, doua –, lucrarile vor fi reluate si in zona accidentului. Oricum, lucrarea e una, utilitatile alta. Accidentul nu are nici o legatura cu termenul lucrarii", a afirmat Tiron.

Valentina Grigore
Valentina Grigorehttp://valentina-grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...
Ultima oră
Pe aceeași temă