10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialAccidente de munca in serie la Neamt

Accidente de munca in serie la Neamt

Numarul total al accidentelor de munca produse in judetul Neamt a ajuns la 11, dintre care unul mortal, in luna septembrie, conform centralizarii facute de Inspectoratul Teritorial de Munca. Celelalte 10 accidente de munca s-au soldat cu incapacitate temporara de munca.

Pe 30 septembrie, ora 11.30, s-a produs un grav accident de munca in cadrul SC Rotherm Vanatori. Pandele Danut, de 31 de ani, angajat al societatii, transporta cu autobasculanta lemn de foc dintr-un depozit aflat in exploatarea SC Mizo SRL Reghin. In depozit, soferul a stationat autobasculanta in apropierea unei stive de lemne si a sprijinit oblonul din spatele caroseriei de un pop din fag, ca sa ramana ridicat.
In timp ce soferul si doi manipulanti incarcau lemnul de foc, lemnele din stiva s-au rostogolit si au lovit popul, care a cazut, antrenand si oblonul. Acesta, in cadere, l-a lovit in cap pe Pandele Danut, accidentandu-l grav. Victima a fost transportata la Spitalul de Neurochirurgie Iasi.
Pe 29 septembrie s-a produs un alt accident de munca. Ciofu Constantin Gabriel, de 28 de ani, angajat la SC Romanceram SA Roman, transporta cu un carut etajat obiecte sanitare. La un moment dat, de la etajul trei al carutului, adica de la o inaltime de aproximativ 1,7 metri de sol, i-a cazut in cap un vas WC, provocandu-i un microtraumatism cranian.
“Se pot gasi diverse explicatii pentru numarul ridicat al accidentelor de munca produse luna trecuta. Legea spune ca vina apartine in primul rand angajatorilor, pentru ca n-au luat toate masurile pentru a preveni aparitia acestor evenimente neplacute. Insa este posibil ca in astfel de situatii sa apara si culpa celui in cauza”, a declarat Vasile Apopei, inspector sef adjunct pe domeniul evidenta muncii si controlul relatiilor de munca.
Luna octombrie a inceput si ea prost. Pe 3 octombrie, la ora 16.20, la SC Cotec Timber Izvoare s-a produs un accident de munca in urma caruia salariata Florea Maria Mirabela, in varsta de 23 de ani, a suferit o amputatie a degetului mare de la mana dreapta. Victima executa repere din lemn de rasinoase la o masina de prelucrat pe patru fete si, in timp ce impingea semifabricatul cu mana dreapta, a ajuns cu degetul mare in cutit, accidentandu-se.
Un alt accident de munca s-a produs pe 4 octombrie la SC Mittal Steel SA Roman. Potrivit raportului intocmit de inspectorii de munca, victima, Calin Leonard, in varsta de 47 de ani, electrician, “a intervenit cu mana stanga pentru deblocarea unei pastile de textolit uzata, montata intre flansele cuplajului care realizeaza transmisia miscarii de rotatie de la motorul electric la reductor. In momentul in care a fost actionat motorul din tabloul electric, degetele electricianului au fost prinse intre capacul exterior al cuplajului si flansa aflata in miscare de rotatie”. In urma accidentului, Calin Leonard a suferit o amputatie traumatica la doua degete.

Cele mai citite

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Directorul FBI, Christopher Wray, în vizită în România

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă