15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAccidente aviatice produse în lume în 2016-2017 (cronologie)

Accidente aviatice produse în lume în 2016-2017 (cronologie)

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la 17 aprilie 2017 peste depozitul unui supermarket într-o suburbie a capitalei portugheze Lisabona, provocând decesul a cinci persoane, conform Reuters, care citează serviciile de urgență locale. Vă prezentăm o cronologie a celor mai importante accidente de avion produse în lume în anii 2016 şi 2017, via Agerpres.

20 martie 2017 — Un avion cu circa 50 de persoane la bord s-a prăbușit în timpul manevrei de aterizare pe aeroportul Wau din Sudanul de Sud, transmit mass-media africane. Potrivit primelor informații aeronava aparținea companiei South Supreme Airlines și decolase din Juba, capitala țării. Potrivit televiziunii ugandeze NBS și ziarului National Courier toate persoanele aflate la bord au decedat.

16 ianuarie 2017 — Circa 40 de persoane, printre care șase copii, și-au pierdut viața într-un accident aviatic produs în apropierea aeroportului din Bișkek, capitala Kârgâzstanului. Un avion Boeing-747, care a decolat din Hong Kong, s-a prăbușit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, iar resturile sale în flăcări au avariat 43 de case.

25 decembrie 2016 — Un avion Tupolev Tu-154 având la bord 92 de persoane s-a prăbușit în Marea Neagră la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci. Nu au existat supraviețuitori.

19 decembrie 2016 — Un avion militar rus s-a prăbușit în Siberia, 23 de persoane fiind spitalizate. Potrivit Ministerului Apărării rus, un aparat de zbor Iliușin Il-18, care venea de la Ekaterinburg, a efectuat o aterizare de urgență la 30 km de un aerodrom în apropierea orașului Tiksi din Iakuția, la 04.45 ora locală. 23 de persoane au fost transportate pe calea aerului la spital, dintre care 16 erau în stare gravă. O echipă de anchetatori militari s-a deplasat la locul accidentului.

18 decembrie 2016 — Un avion al armatei indoneziene s-a prăbușit în timpul unui exercițiu militar, iar toate cele 13 persoane aflate la bord au murit.Aparatul de tip Hercule C130 decolase în zona orașului Timika și s-a prăbușit într-o regiune muntoasă, aproape de orașul Wamena, destinația zborului. Tragedia s-a produs în jurul orei 23.15 GMT.

28 noiembrie 2016 — Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prăbușit, în Columbia, în apropierea orașului Medellin. Echipa de fotbal Chapecoense se deplasa la Medellin pentru a juca, la 30 noiembrie 2016, partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional. Cinci persoane, dintre care trei fotbaliști ai clubului brazilian și doi membri ai echipajului, au supraviețuit accidentului.

18/19 mai 2016 — Un avion al EgyptAir, cu 66 de persoane la bord, care făcea legătura între Paris și Cairo, a dispărut de pe ecranele radarelor, în timp ce se afla deasupra Mării Mediterane. Zborul MS804 era efectuat de un avion de tip Boeing 737-800, care decolase în noaptea zilei de 18 mai de pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, urmând să aterizeze la Cairo, în dimineața zilei de 19 mai. Avionul EgyptAir s-a prăbușit în sud-estul Mării Egee, în timp ce se afla în spațiul aerian egiptean, la circa 130 de mile de insula Karpathos, situată între Rhodos și Creta.

19 martie 2016 — Un avion Boeing al companiei aeriene low-cost flydubai, care efectua o cursă între Dubai și Rostov-pe-Don, s-a prăbușit pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiții de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane.

24 februarie 2016 — Un avion de linie de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o regiune muntoasă din vestul Nepalului, cu 23 de persoane la bord. Toate persoanele aflate la bordul avionului au murit. Rămășițe ale avionului și cadavre carbonizate au fost găsite în muntele Soli Ghoptebhir din districtul Myagdi.

29 ianuarie 2016 — Un avion de mici dimensiuni pentru pasageri a căzut în Oceanul Pacific, în apropierea coastei australiene, cauzând moartea a trei persoane. Avionul decolase de pe aeroportul Moorabbin și s-a prăbușit în ocean, în largul coastelor statului Victoria, din sud-estul Australiei.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă