16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Accident naval în Delta Dunării. Şase medici sunt răniţi, iar unul...

VIDEO. Accident naval în Delta Dunării. Şase medici sunt răniţi, iar unul se află în comă

În această seară, în Delta Dunării, în jurul orei 18.30, a avut loc un accident naval în urma căruia şase medici au fost răniţi, iar unul se află în comă. O ambarcațiune cu 14 medici cardiologi din republica Moldova a făcut mai multe manevre greșite pentru a evita coliziunea cu o altă ambarcațiune care i-a tăiat calea, manevre care s-au soldat cu rănirea a 6 persoane, scrie Dobrogea News.

Incidentul s-a petrecut în apropierea Portului Tulcea, unde Serviciul de Ambulanță Tulcea s-a prezenta cu cinci ambulanțe (un C2 de urgență echipată complet cu medic și asistent, 4 ambulanțe de tip B cu asistenti și echipament de prim ajutor) și două echipaje SMURD.

“Au fost făcute ivestigații conform protocolului, șase dintre medicii aflați în ambarcațiunea care-i transporta au fost aduși la spitalul de Urgență Tulcea. Trei dintre ei au lezuni minore, ceilalți trei au leziuni mai complexe, una dintre persoanele accidentate are traumatime craniene, se afla în comă cu suspiciune de fractură de bază craniană. Toți sunt acum în stare stabilă în spital unde se continuă investigațiile. Celelalte persoane au fost monitorizate și investigate din punct de vedere medical și au refuzat internarea” ne-a declarat dr. Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului de Ambulanță Tulcea.

Cei 14 medici au participat la un Congres de Cardiologie în Delta Dunării și se întorceau la Tulcea. Căpitănia portului Tulcea a început o anchetă pentru a elucida cauzele care au determinat acest accident.

Una dintre ambarcaţiunile implicate în accidentul naval din judeţul Tulcea, de joi seară, ar fi dispărut din zonă după producerea coliziunii, aceasta nemaifiind găsită atunci când echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului, au declarat pentru News.ro surse din serviciile de intervenţie.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, persoana care a suferit un traumatism cranio-cerebral în urma accidentului naval urmează să fie adusă la spitalul Bagdasar Arseni, din Capitală.

Prefectul judeţului Tulcea, Cristian Alexandru Iordan, a declarat pentru News.ro că în accidentul naval de joi seară, petrecut la Mila 35, au fost implicate două ambarcaţiuni de tip Water-taxi, în care se aflau în total 14 persoane din Republica Moldova – 11 într-o ambarcaţiune şi trei în cealaltă. Sursa citată a precizat că şase dintre aceste persoane sunt medici.

“Trei dintre acestea au fost deja externate, două vor mai rămâne internate în spital pentru 24 de ore, iar o altă persoană care a suferit un traumatism cranian a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Constanţa”, a mai declarat prefectul judeţului Tulcea.

Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Ruxandra Glavan a scris, pe pagina sa de Facebook, faptul că personalul din subordinea sa se află în contact cu omologii români pentru a monitoriza situaţia răniţilor.

“În această seară, mai mulți cetățeni moldoveni au fost implicați într-un accident naval în delta Dunării. Șase persoane au fost spitalizate la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea, un pacient fiind în stare gravă, doi pacienți în stare gravă-stabilă, iar restul se află în afara oricărui pericol. Pacientul grav a fost transferat la Constanța.

Suntem în contact permanent cu colegii din România și monitorizăm situația în speranța că toți cei grav răniți se vor face bine”, a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook.

 

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Slănic Prahova: Urmează noi evacuări ale populației din zona craterului produs

Alți locuitori din Slănic, din apropierea craterului produs de surparea unei străzi, vor fi evacuați, joi, după ce autoritățile din Prahova au primit informațiile...

Joia Mare. Preasfinția Sa Claudiu a spălat picioarele a 12 tineri în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca

În Joia Mare, 2 mai 2024, în Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca la orele dimineții s-a celebrat Vecernia cu Liturghia Sfântului Vasile cel...

pe Ponta, nu pe poante, ca să defileze frumos pe podiumul electoral

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Capitalei, să nu mai creadă că nu o susține în...
Ultima oră
Pe aceeași temă