15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAccident la telecabina Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Șase persoane au fost...

Accident la telecabina Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Șase persoane au fost rănite, printre care și un copil de patru ani. Autoritățile sibiene vor deschide dosar penal pentru vătămare corporală

UPDATE 21.00: Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Lazăr, a declarat, pentru News.ro, că poliţiştii Secţiei IV Porumbacu au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul accidentului de telecabină de la Bâlea, în care șase persoane, printre care și un copil, au fost rănite.

După rezultatul anchetei specialiştilor, poliţiştii vor stabili împotriva cui se va îndrepta cercetarea penală, dacă acest lucru se impune, a mai spus sursa citată.

UPDATE 17.00: Din cei șase răniți, doi se află la Bâlea Lac și vor fi evacuați cu un elicopter SMURD, potrivit ISU și prefectului Lucian Radu, care coordonează operațiunea de la Bâlea, potrivit Agerpres.

"Este vorba de șase răniți, din care un copil de patru ani. Din cele șase persoane rănite în telecabine, două sunt sus la Bâlea Lac și vor fi transportate cu un elicopter SMURD, nu pentru că ar fi grav rănite, ci din cauză că nu pot fi transportate pe șosea. Transfăgărășanul este închis circulației și nu a fost încă deszăpezit total. Există zăpadă și de șase metri înălțime pe șosea", declarat prefectul Sibiului, Lucian Radu.


Mai multe persoane au fost rănite duminică, după ce telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac a intrat cu viteză şi s-a lovit de peron. Mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi salvamontiști s-au deplasat la locul accidentului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Ramona Nistor, a anunţat că mai multe echipaje se deplasează în Munţii Făgăraş, la Bâlea Cascadă, pe Transfăgărășan, unde mai multe persoane sunt rănite.

"SMURD Avrig,  o ambulanţă SAJ şi Salvamont intervin la Telecabina Bâlea Cascadă, unde cel puţin patru persoane au nevoie de îngrijiri medicale, după ce telecabina s-a izbit la sosire”, a declarat Ramona Nistor. Potrivit acesteia, situaţia este în continuă schimbare.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat pentru News.ro că e posibil să fie mai multe persoane care  au nevoie de îngrijiri medicale, el precizând că incidentul s-a produs după ce telecabina ar fi intrat cu viteză în staţie. Potrivit surselor citate, în telecabină se aflau 15 persoane.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă