21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAccident aviatic la Giurgiu. O persoană a decedat, alta este internată în...

Accident aviatic la Giurgiu. O persoană a decedat, alta este internată în spital în urma prăbuşirii unei parapante

UPDATE 19.20: Una dintre persoanele care zburau cu paramotorul care s-a prăbuşit în judeţul Giurgiu, în apropiere de Comana, a decedat, cea de a doua persoană fiind internată la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, au declarat oficiali ISU.

=========

Un paramotor s-a prăbuşit în judeţul Giurgiu, o persoană fiind în stop cardiac iar o a doua rănită dar conştientă, un elicopter SMURD fiind trimis la faţa locului, a declarat secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, pentru Mediafax.

"S-a primit un apel la Giurgiu şi s-a anunţat prăbuşirea unui paramotor. A fost trimis la faţa locului un elicopter SMURD şi mai multe forţe din judeţul Girugiu. La acest moment o persoană este în stop cardiac sub resuscitare de către echipajul elicopterului şi mai este o persoană rănită, dar conştientă", a mai spus Raed Arafat. Autorităţile din Giurgiu fac cercetarea la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cauzele prăbuşirii parapantei.

Cei doi răniţi au fost transportaţi la spitale din Bucureşti. ''Am fost anunţaţi prin 112 să intervenim după ce o parapantă cu motor a căzut în Parcul Comana, în lacul din Parcul Comana. Am trimis la faţa locului o autospecială cu apă şi spumă, o barcă de la Detaşamentul Giurgiu şi un echipaj SMURD. Barca a fost întoarsă din drum pentru că cetăţenii aflaţi la faţa locului au intervenit pentru scoaterea celor doi bărbaţi căzuţi în apă'', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, un bărbat a sunat la 112 şi a spus că a văzut căzând o parapantă în lacul de la Comana. ''Am înţeles că în parapantă era instructorul de zbor şi un însoţitor. Iniţial a fost găsit instructorul de zbor. La scurt timp a fost găsit şi cel de-al doilea bărbat, însoţitorul instructorului. A fost preluat cu o ambulanţă şi este transportat la spital. În continuare se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs incidentul'', a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache. 

Oficialul IPJ a arătat că elicopterul SMURD sosit la faţa locului l-a preluat pe instructorul de zbor, starea acestuia fiind mai gravă. Până la sosirea elicopterului, medicii de pe ambulanţă l-au resuscitat pe bărbat. La Comana funcţionează un punct de zbor de agrement cu parapanta.

Cele mai citite

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă