13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialA ramas competitia pentru Cupa Romaniei

A ramas competitia pentru Cupa Romaniei

Pornit la drum la sfarsitul lui iulie, campionatul avea mai multi pretendenti la titlu, anuntandu-se unul foarte disputat. Favorite erau echipele obisnuite, Steaua, Rapid si Dinamo, la care se adaugau Poli Timisoara si CFR Cluj. Dinamo a luat un start de exceptie, dupa 12 etape are maximum de puncte, in timp ce contracandidatele inoata undeva in spatele liderului, Steaua si Otelul, echipele aflate pe locurile doi si trei, situandu-se la 12 puncte distanta de lider.
Performanta cainilor a uluit realmente toate rivalele, care cu 22 de etape inainte de final Ð mai sunt in joc inca 66 de puncte Ð se declara invinse, lasand sa se inteleaga faptul ca au abandonat lupta pentru titlu, considerand echipa lui Mircea Rednic ca si castigatoare. Declaratiile conducatorilor de cluburi, ne referim in special la Steaua si Rapid, sunt dezarmante pentru antrenori si jucatori, oricat ar putea fi considerate, la prima vedere, ca sunt incarcate de realismul avantajului luat de Dinamo. Ca alb-rosii au un parcurs perfect este efectul unor masuri luate de conducerea clubului, incepand cu politica de transferuri facute la propunerea si cererea antrenorului si pana la autoritatea absoluta pe care Mircea Rednic o are in alcatuirea echipei. Exista la Dinamo placerea de a juca care a adus si performanta. Diferenta nu ar fi fost atat de mare daca echipele, ne referim in special la Steaua si Rapid, ar fi tinut pasul cu liderul. Si in Ghencea, si in Giulesti o stare de oboseala, suficienta si inconstanta apasa si marcheaza atat banca tehnica, cat si jucatorii. In ambele grupari este invocata prezenta echipelor in cupele europene, care ii incorseteaza, ii suprasolicita fizic si psihic.
Meciurile din “europene” se pregatesc insa in campionat. Este aproape imposibil sa joci prost cu Otelul si Poli Iasi si sa ai pretentii pentru o prestatie onorabila cu Real Madrid sau sa crezi ca poti castiga meciul cu PSG. Patronul Rapidului, George Copos, dupa ce i-a felicitat pe jucatori pentru semiesecul de la meciul cu PSG, este dezamagit de prestatia echipei la Iasi si cere masuri imediate. Masurile trebuiau luate mai de mult, Rapidul avand numai cinci victorii, cinci egaluri si doua infrangeri dupa 12 etape, totalizand 20 de puncte. Daca in Ghencea se recunosc o parte din greseli, o face chiar Gigi Becali, la Rapid nemultumirea lui George Copos nu face decat sa sporeasca deruta atat pe banca tehnica, cat si in randul jucatorilor. Spuneam ca mai sunt in joc pana la final 66 de puncte. Daca “granzii” au renuntat asa de usor si prea devreme la titlu, nu mai ramane deschisa decat lupta pentru locul doi. O disputa cu mai multi candidati in afara de Steaua si Rapid, care poate fi castigata de echipa care crede mai mult ca Dinamo poate fi ajunsa din urma.
Asa ca, daca Dinamo a “ucis” lupta pentru titlu, ramane in joc Cupa Romaniei. Care, azi si maine, programeaza meciurile etapei 16-imilor, prima in care apar in arena si echipele din prima liga.

Programul 16-imilor:
Azi
Farul Constanta – Gloria Buzau, la Sacele, ora 14.00
Arbitri: Mugurel Draganescu – Dumitru Bargaoanu, Eduard Crangasu – Ionut Neagu
Somesul Satu Mare – CFR Cluj, la Oradea, ora 14.00
Arbitri: Ovidiu Hateganu – Dorin Mudura, Costin Florescu – Laurentiu Dansa
FC National – FCM Bacau, la Focsani, ora 14.00
Arbitri: Augustus Constantin – Nicolae Meghesan, Catalin Savu – Daniel Deca
Unirea Urziceni – Juventus Bucuresti, la Otopeni, ora 14.00
Arbitri: Alexandru Deaconu – Sebastian Stoianov, Valeriu Bostina – Radu Petrescu
Pandurii Tg. Jiu – Jiul Petrosani, la Tg Jiu, ora 14.00
Arbitri: Adrian Comanescu – Eduard Dumitrescu, Eduard Ungureanu – Iosif Erdei
Apulum Alba Iulia – FC Vaslui, la Campina, ora 14.00
Arbitri: Horea Abrudan – Ioan Onicas, Horea Bochis – Sorin Utica
Dinamo – Farul II Constanta, la Bucuresti, stadion “Lia Manoliu”, ora 20.45
Arbitri: Andrei Ionita – Fevronia Ion, Petruta Iugulescu – Mihai Ene

Maine
FC Arges – FCM II Bacau
Ceahlaul Piatra Neamt – Universitatea Craiova
CSM Ramnicu Valcea – Rapid Bucuresti
Corvinul Hunedoara – Otelul Galati
Gloria Bistrita – FC Caracal
Poli II Timisoara – Poli Timisoara
UTA Arad – CS Otopeni
Poli Iasi – Universitatea Cluj
Forex Brasov – Steaua Bucuresti

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă