18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialA MURIT arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel

A MURIT arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel

UPDATE: Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel, a încetat din viaţă din cauza unei suferinţe cardiace mai vechi, locul său urmând să fie luat, până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, de Patriarhul Bisericii Ordodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel.

Surse medicale au precizat luni seară, pentru MEDIAFAX, că Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei avea, de mai multă vreme, o afecţiune cardiacă.

Patriarhia Română a precizat că până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va fi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitate de Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, “care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii”, potrivit unui comunicat.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel, a murit, luni seară, la vârsta de 80 de ani, potrivit Mediafax.

Potrivit primelor informaţii, Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel a încetat din viaţă după ce i s-a făcut rău, în timp ce se deplasa spre Mănăstirea Brazi, din oraşul vrâncean Panciu,

Imediat, la faţa locului a fost chemată ambulanţa, prin intermediul Serviciului Unic de urgenţă 112, iar arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost transportat la spitalul din Panciu.

Din păcate, medicii au încercat resuscitarea acestuia, însă înaltul ierarh a murit, decesul fiind constatat în jurul orei 19.45, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea şi Poliţiei locale.

Arhiepiscopul Epifanie Norocel împlinise 80 de ani la jumătatea lunii decembrie 2012.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, medicii nu au făcut publice cauzele decesului IPS Epifanie Norocel.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă