17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial"A face serial de televiziune nu este un compromis"

“A face serial de televiziune nu este un compromis”

Ca a fost Calin din “Imposibila iubire”, Sofron din “Padureanca” sau taranul Ion din filmul cu acelasi nume, ca a facut roluri mari sau roluri marunte, un lucru este clar: Serban Ionescu este un actor complex, un actor care isi poarta drumul in cariera “nu ca pe un rucsac, ci ca pe o floare la butoniera”.

– V-am vazut cu totii in nenumarate filme si piese de teatru si de fiecare data parca va identificati cu personajul respectiv. Totusi, care este rolul din intreaga dumneavoastra cariera de care va amintiti cu cel mai mare drag?
– Sunt multe roluri care mi-au ramas dragi… In film, de exemplu, imi amintesc cu mare placere de Calin din “Imposibila iubire”, de Sofron din “Padureanca”, dar si de rolul Ion din filmul meu de debut, un rol care mi-a deschis drumul in cariera si pe care nu il port ca pe un rucsac, ci ca pe o floare la butoniera. Ma bucur ca, dupa 28 de ani, oamenii inca isi mai amintesc de acest rol, de aceasta productie si de echipa senzationala de mari actori care au facut parte din distributie. De asemenea, sunt foarte legat si de rolurile din teatru, pentru ca spectacolul iti da posibilitatea de a naste un rol si de a-l omori de cate ori vrei.

– Acum va putem urmari aproape zi de zi in serialul “Om sarac, om bogat”. Ce v-a determinat sa acceptati rolul lui Emilian Maxim?
– Dupa ce am primit propunerea de a juca in acest serial, am citit mai multe episoade din scenariu si mi s-a parut ca Emilian Maxim este un personaj pe care as putea sa-l construiesc cu mare placere. Este totodata un tip de personaj de care in film nu am mai avut parte, poate cel mai frumos din tot serialul.

– Ati spus in repetate randuri ca Emilian Maxim este o “jigodie parfumata”. Cum arata un asemenea exemplar?
– Maxim este un tip superficial, gaunos, fara caracter, dar simpatic. Impostura lui da rezultate care il pun in situatii ridicole. De aici se naste umorul. Rolul este unul foarte generos. Este un rol lung, care implica o grija foarte mare de a nu plictisi publicul. In teatru, de exemplu, in doua ore pe care le petreci pe scena rateul poate fi sigur. In serial, insa, de la episod la episod am posibilitatea de a schimba, de a imbogati rolul. E greu sa conduci un personaj atata timp si, totodata, sa il mentii proaspat, veridic, surprinzator. Emilian Maxim este un personaj cu defecte, calitati si foarte multe surprize.

– Cat de usor sau de greu v-a fost sa intrati in rol si de ce?
– Nu pot spune ca este usor sau greu. Orice rol e un pariu pe care il fac toti cei care se apuca de profesia asta. Este un sentiment foarte placut insa, iar in aceasta clipa imaginatia mea este solicitata permanent. Simt in mine o efervescenta care nu-mi da pace, la modul pozitiv insa. Doar varsta ma mai impiedica uneori, dar tin in permanenta pasul cu tineretea.

– Ce va doriti pentru 2007?
– In primul rand imi doresc sanatate, ca orice om in varsta. As vrea ca proiectul “Om sarac, om bogat” sa prinda, publicul sa il indrageasca, iar noi sa avem forta sa-l ducem mai departe, cat mai mult timp. Si imi mai doresc sa continui colaborarea cu MediaPro, de la care astept noi propuneri pentru alte roluri, de comedie, poate.

Eu nu pot face compromisuri decat cu mine, in niciun caz cu televiziunea, radioul sau publicitatea, de exemplu. A face serial de televiziune sau reclame nu este un compromis, ci tine de mijloacele pe care le foloseste un actor pentru a-si face profesia. Este o posibilitate de a colabora profitabil, cu toate ca eforturile pe care le implica productiile de televiziune sunt foarte mari. De asemenea, este foarte cunoscut faptul ca a fi actor angajat la teatru nu iti ofera un venit nici macar decent. Astfel ca, in urma acestor colaborari, avantajele sunt reciproce.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă