23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialA doua lectie dura primita in Liga Campionilor

A doua lectie dura primita in Liga Campionilor

Daca Olympique Lyon ne-a adus cu picioarele pe pamant, Real Madrid ne-a infipt bine, punand capat unui vis frumos in care am sperat si ne-am facut iluzii. Iubitorii fotbalului au privit cu o anumita detasare povestile frumoase scrise si auzite despre galactici, in zilele premergatoare meciului, purtand in suflet acea farama de speranta ca Steaua va reusi imposibilul. Abia cand jucatorii Realului au iesit la incalzire, cand i-au vazut pe gazon si au auzit ca Beckham si Ronaldo sunt rezerve, o umbra de neliniste si ingrijorare a cuprins tribunele stadionului din Ghencea. Niciodata nu mai vazusera o aglomerare de vedete asa de mare pe metru patrat pe un teren de fotbal de la noi. Campioana noastra a avut din nou in fata un adversar de superclasa, care a placut publicului mai mult ca Lyonul, in fata caruia nu a putut opune rezistenta.

Steaua a contribuit la spectacolul oferit de galactici

Oricat de greu le-ar fi suporterilor ros-albastri, conducerii gruparii, lui Cosmin Olaroiu, superioritate adversarului trebuie recunoscuta, ea manifestandu-se pe toate planurile, fara ca Steaua sa-i poata face fata. Nu mai este vorba de timorare, frica de adversar, mobilizarea jucatorilor, scheme tactice sau faptul ca madrilienii au inscris prea devreme, prin Ramos, in minutul 9, seria de goluri fiind completata de Raul, Robinho si Van Nistelrooy. Diferenta neta de valoare poate fi inlocuita numai cu fotbalisti de valoare si acest lucru ii lipseste campioanei noastre.
Steaua a pierdut cu 4-1, dar a contribuit la reusita spectacolului oferi de galactici. A jucat curajos, a luptat atat cat au tinut-o fortele, nu a facut antijoc, intr-o incercare disperata sa mentina rezultatul, nu a aruncat mingea in balarii, a incercat de cateva ori sa-si surprinda adversarul, Badea a inscris un gol care a ridicat tribunele in picioare, chiar daca oaspetii conduceau in acel moment cu 3-0. “Astia suntem in acest moment, trebuie sa ne descurcam cu ce avem. Suntem in aceasta competitie pentru prima data, iar la final vom sti unde ne aflam si de ce mai avem nevoie. Spaniolii au avut o viteza in plus, iar noi nu am putut tine pasul cu ei”, declara Olaroiu dupa meci.
De ce are nevoie Steaua? De cativa jucatori de valoare care sa completeze lotul actual. Pe ultimii metri, cu cutitul la os, campionii au transferat mai multi jucatori, care s-au dovedit departe de ceea ce are nevoie Steaua. Saban este sub asteptari, Thereau s-a dorit a fi inlocuitorul lui Victoras Iacob, dar nu este varful de care Steaua are nevoie. Portarul Carlos a gresit din nou si a intrat in dizgratia publicului, cotidianul spaniol Marca comparandu-l cu un jucator de volei cu manusi la suturile de la distanta. Roberto Carlos apreciaza ca Steaua are jucatori foarte bine pregatiti fizic si patru-cinci dintre ei l-au impresionat, dar nu le stie numele. Se referea, credem noi, la Dica, Badea, Goian, Ghionea, Petre Marin. Prea putini pentru a fi capabili sa tina piept unei echipe in care joaca Cannavaro, Emerson, Diarra, Roberto Carlos, Robinho, Guti, Raul, Ramos, Van Nistelrooy, iar Ronaldo, Beckham, Mejia, Raul Bravo si Cassano sunt rezerve. O echipa de superprofesionisti virtuosi, care cand te prinde pe picior gresit nu te iarta.
Asta este acum Steaua si nu trebuie sa fim suparati pe jucatori. Ei au adus galacticii si campioana Frantei la Bucuresti, datorita lor am putut vedea pe viu multe dintre stelele fotbalului mondial. Au pierdut, dar au invatat lectia predata in Liga Campionilor. Echipa lui Olaroiu a iesit din lupta pentru calificarea in optimile Ligii si acum trebuie sa apere locul trei in grupa pentru care are de luptat cu Dinamo Kiev, loc care o poate aduce in Cupa UEFA. Campioana noastra are avantajul victoriei detasate de la Kiev, 4-1, care in conditiile cand ucrainenii nu vor lua nici un punct de la Lyon si Real pastreaza prima sansa de calificare.
Steaua are de disputat doua partide dificile la Madrid si Lyon, in afara meciului cu Dinamo Kiev. Nu le pretindem victoria, dar dorim sa nu se faca de ras.

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă