21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecial800 de puşcăriaşi vor aduna gunoaie la "Let's Do It, Romania!"

800 de puşcăriaşi vor aduna gunoaie la “Let’s Do It, Romania!”

Aproximativ 800 de deţinuţi – inclusiv minori şi tineri – din 36 de penitenciare şi centre de reeducare din întreaga ţară vor lua parte la curăţenia generală din 24 septembrie, un eveniment făcut în întreaga ţară sub numele “Let’s Do It, Romania!”, informează Mediafax.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că la curăţenia generală de sâmbătă vor participa nu doar deţinuţi, ci şi angajaţi din sistemul penitenciar.

Cei 800 de deţinuţi vor începe curăţenia de sâmbătă “conform indicaţiilor primite de la organizatorii «Let’s do it, Romania!»”, se arată într-un comunicat al ANP.

Instituţia precizează că deţinuţii implicaţi în program “îşi execută pedeapsa privativă de libertate în regimul deschis şi semideschis”, între ei nefiind nicio persoană închisă la regimurile “închis” sau “maximă siguranţă”.

“În această acţiune naţională vor fi implicate penitenciarele din Aiud, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârcea Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Bucureşti Jilava, Bucureşti Rahova, Codlea, Colibaşi, Craiova, Focşani, Galaţi, Gherla, Giurgiu, Iaşi, Mărgineni, Miercurea Ciuc, Oradea, Pelendava, Ploieşti, Poarta Albă, Satu Mare, Târgşor, Târgu Mureş, Târgu Jiu, Timişoara, Tulcea, Vaslui, penitenciarele de minori şi tineri din Craiova şi Tichileşti şi centrele de reeducare din Buziaş, Găeşti şi Târgu Ocna”, scriu reprezentanţii ANP.

Deţinuţii au fost implicaţi în acest proiect prin Asociaţia “Viitorul în zori”.

Numărul de persoane aflate în detenţie care participă anul acesta la “Let’s Do It, Romania!” este dublu faţă de cel de anul trecut. Tot de două ori mai multe faţă de anul trecut sunt în 2011 şi penitenciarele care iau parte la curăţenia generală.

Potrivit organizatorilor “Let’s Do It, Romania!”, evenimentul este “o acţiune de implicare socială care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu”.

Proiectul îşi propune “curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări într-o singură zi, în derularea acestei acţiuni fiind cooptat un număr mare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice”, au precizat organizatorii.

Cele mai citite

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă