12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial75 de studenti straini au descoperit Capitala pe biciclete I’Velo

75 de studenti straini au descoperit Capitala pe biciclete I’Velo

Peste 75 tineri, cei mai multi straini, au infruntat astazi canicula intr-o plimbare pe doua roti prin Capitala. Tinerii sunt studenti la diferite facultati din peste 20 de tari si se afla la Bucuresti in perioada 8-22 august, pentru a participa la cursurile”Bucharest Summer University”, organizata de Academia de Studii Economice Bucuresti.

Participantii la scoala de vara au avut ocazia sa descopere Bucurestiul dintr-o noua perspectiva, pedaland din zona Pietei Victoria pana in apropiere de Palatul Copiilor. Cele 75 de biciclete au fost puse la dispozitia tinerilor de Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, care deruleaza in Bucuresti proiectul I’Velo. “Ne bucuram ca am putut sprijini aceasta initiativa aratand astfel studentilor din 24 de tari ca si Bucurestiul este o capitala europeana”, a declarat presedintele Asociatiei Green Revolution, Raluca Fiser.

“A fost totul foarte bine organizat. Cred ca e o modalitate foarte buna de a observa orasul si oamenii, chiar daca trebuie sa fim atenti sa nu ne ciocnim unii de altii. Eu sunt obisnuit pentru ca am bicicleta si o folosesc zilnic”, a marturisit un student olandez

Politia rutiera, cu ochii pe biciclisti

Coloana de biciclisti a ocupat o banda de circulatie, fiind monitorizata permanent de o echipa a politiei rutiere. “Pun pariu ca lumea crede ca suntem de la Greenpeace”, a chicotit un tanar, urmarit de privirile curioase ale bucurestenilor care se uitau lung dupa alaiul de biciclisti cu tricouri verzi.

Foarte relaxati pe bicicletele comode de la I’Velo, tinerii au gasit timp sa se si distreze, comentand veseli si salutand in dreapta si in stanga trecatorii. Cei mai curajosi si-au scos aparatele de fotografiat si au imortalizat, din mers, cateva dintre atractiile Bucurestiului, inclusiv cele dotate cu ochelari de soare si rochite de vara.

Turul a inceput la ora 14.00, din fata cladirii “Moxa”, de pe Calea Victoriei, si s-a incheiat in Parcul Tineretului, unde studentii au fost intampinati de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

In tinuta lejera, pe bicicleta personala, edilul a condus coloana de biciclete pana in apropiere de “Gradina Valorilor Romanesti”, unde a avut loc o dezbatere.

Discutiile, organizate la initiativa Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, s-au desfasurat in aer liber, incepand cu ora 15.30.

Risc si securitate in lumea globala

Dincolo de miscarea in aer liber, actiunea a avut si o dimensiune culturala, oferindu-le participantilor sansa de a se cunoaste intre ei, dar si de a observa Capitala, intr-un ritm mai putin alert. Mai mult, evenimentul a fost un bun prilej de a promova mersul cu bicicleta în marile orase.

“Plimbarea a fost foarte simpatica, mai ales ca in Bucuresti nu prea se poate circula in conditii normale”, a spus Simona, de 23 de ani, studenta la filozofie politica in Olanda si participanta la workshop.

Editia de anul acesta a scolii de vara “Bucharest Summer University” are ca tema “Riscul si securitatea in lumea globala”.

Tarile reprezentate la intalnire sunt: Indonezia, Pakistan, Austria, Egipt, Germania, Lituania, Olanda, Polonia, Cehia, Bosnia Hertegovina, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Croatia, Rusia, Italia, Franta, Ungaria, Marea Britanie, Armenia şi Republica Moldova.

Actiunea, organizata de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution si Senatul Studentesc al ASE, beneficiaza de sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al Politiei Rutiere a Capitalei si al Primariei Sectorului 4.

Articol integral pe green-report.ro (Raluca Petrescu)

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă