12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial52% din populaţia Scoției a respins independența

52% din populaţia Scoției a respins independența

Populația Scoției a respins în proporție de 52% independența de Marea Britanie, conform rezultatelor parțiale ale referendumului de joi centralizate în 10 din cele 32 de circumscripții (14,8% din voturi).

Potrivit Mediafax, aceste rezultate au venit cu întârziere din cauza ratei de participare de peste 80 la sută în unele circumscripţii.

Din cele zece circumscripţii în care s-a efectuat numărătoare, opt au respins referendumul, în timp ce două s-au pronunţat în favoarea lui.

John Curtice, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Strathclyde, a declarat pentru BBC că "dovada că tabăra NU este pe cale să câştige sunt pe cale să apară", mai scrie Mediafax.

"În acelaşi timp, începem să vedem un succes al respingerii referendumului care este departe de a fi atât de important precum se aşteptau ei atunci când a fost anunţat referendumul, în urmă cu 18 luni, sau în orice caz faţă de ceea ce estimau în urmă cu două luni", a adăugat el.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă