21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial5 idei noi pentru o uşă veche

5 idei noi pentru o uşă veche

Fara indoiala, atunci cand renovezi casa te gandesti sa arunci usile vechi la gunoi. Cu putina imaginatie, aceste elemente, aparent inutilizabile, pot fi reintegrate in decor cu eforturi mici si costuri aproape 0.

Reciclarea obiectelor vechi nu este un concept nou si nici strain persoanelor care imbratiseaza curentul eco. Daca te inscrii in categoria celor care gasesc o noua intrebuintare obiectelor care nu mai indeplinesc cu succes functia pentru care au fost create, atunci poti face acest lucru si cu usile. In functie de stilul de amenajare ales (modern, clasic, vintage etc.), poti utiliza usa ca atare sau poti sa o vopsesti/pictezi, pentru a o reintegra cat mai bine in noul decor.

Tablie pentru pat

Daca ai acasa o usa lata sau doua mai inguste, le poti transforma in tablie pentru pat. Se vor integra perfect intr-un decor vintage, shabby chic sau romantic. Asta depinde, desigur, de finisajul pe care il are, de gradul de uzura sau de culoarea ei.

Cuier pentru haine

Pasionatii de bricolaj au ocazia de a-si pune in practica abilitatile pentru mesterit. Cu o usa de interior mai mica si cateva cuie, respectiv, agatatori, vei obtine un cuier de haine foarte sic pentru holul de la intrare, mai ales daca acesta este amenajat in stil rustic.

Paravan decorativ

Trei usi vechi, vopsite in culori puternice, dar diferite, pot fi utilizate ca paravan decorativ sau in scop practic, de separare a unor zone, pentru a beneficia de mai multa intimitate. In plus, cand decorul este guvernat de culori neutre, aceste accente de culoare sunt binevenite.

Mobilier pentru expunerea decoratiunilor

Daca usa prezinta multe goluri (de la sticla de geam), poate fi transformata intr-o piesa de mobilier cu rafturi pentru expunerea decoratiunilor. Daca vrei sa o integrezi intr-un decor modern, atunci cea mai buna solutie ar fi sa o vopsesti in alb (sau o parte in alb si o parte intr-o culoare fresh, cum ar fi galben), iar apoi sa agati pe ea diverse obiecte de decor, chiar si ustensile de bucatarie. In cazul in care nu vrei sa te complici cu vopsitul, o poti acoperi cu hartie colorata sau cu un autocolant.

Suport de perete pentru tablouri si rame foto

Reprezinta o solutie simpla, usor de pus in practica si cu impact vizual remarcabil. Tot ce trebuie sa faci este sa o fixezi bine de perete, astfel incat sa sustina, la randul ei, obiecte decorative mai voluminoase. Daca usa este mai subreda, te poti limita la tablouri si rame foto.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

 

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...
Ultima oră
Pe aceeași temă