13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecial5.000-10.000 de morti in Bangladesh

5.000-10.000 de morti in Bangladesh

Armata si forte de securitate din Bangladesh au transportat luni, cu ajutorul elicopterelor, alimente si medicamente catre milioanele de sinistrati din sudul statului devastat joia trecuta de ciclonul Sidr, care a lasat in urma intre 5.000 si 10.000 de morti, dupa cum informeaza Societatea Semiluna Rosie a tarii, citata de AFP, consultata de Rompres.

Elicoptere ale armatei au transportat ajutoare constand in alimente si medicamente, furnizate de Programul Alimentar Mondial (WFP), catre persoanele neajutorate din sudul Bangladeshului, unde ciclonul Sidr, insotit de rafale de vant cu o viteza de pana la 240 de kilometri pe ora, a lovit joi regiunile de coasta, in apropiere de granita cu India.

Cel putin 900.000 de familii au nevoie de ajutor, adica nu mai putin de sapte milioane persoane in total, potrivit Societatii Semiluna Rosie. Iar in regiunile din sud, ravasite de uragan si rupte de restul lumii, supravietuitorii risca sa moara de foame si de sete, daca nu vor fi ajutati in timp util, potrivit aceleiasi surse.

Bilantul oficial provizoriu al guvernului cu privire la numarul victimelor facute de Ciclonul Sidr in Bangladesh era luni de aproximativ 2.400 de morti, dar Societatea Semiluna Rosie a tarii (echivalenta Crucii Rosii) a avertizat ca numarul acestora ar putea fi mult mai mare, intre 5.000-10.000, iar un post particular de televiziune a estimat duminica la peste 3.000 numarul persoanelor care si-ar fi pierdut viata in urma calamitatii naturale.

Autoritatile Bangladeshului au deblocat de urgenta suma de 5,2 milioane de dolari (3,5 milioane de euro) pentru reconstruirea locuintelor distruse. Comunitatea internationala si organizatiile neguvernamentale au promis deja un ajutor initial de circa 25 milioane de dolari.

Cele mai citite

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă