18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecial39 de accidente si 11 morti in doua zile

39 de accidente si 11 morti in doua zile

In zilele de 24 si 25 decembrie au avut loc 39 de accidente de circulatie soldate cu 11 morti si 38 raniti grav, se arata intr-un comunicat transmis ieri de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). De asemenea, au fost constatate 129 infractiuni, dintre care 69 de natura judiciara (20 talharii, 20 furturi, 3 ultraje etc.), si au fost identificate 87 persoane suspecte de savarsirea unor infractiuni, din care 44 cercetati in stare de retinere sau arest preventiv.
Potrivit MAI, lucratorii Jandarmeriei Romane au aplicat 355 sanctiuni contraventionale, cu o valoare a amenzilor de aproximativ 64.000 lei (RON) si au executat in intervalul mentionat 1.212 misiuni de mentinere si asigurare a ordinii publice.
Si politistii de frontiera au avut de lucru in aceasta perioada. Astfel, unui numar de 667 cetateni romani nu li s-a permis iesirea din tara, iar in baza acordurilor de readmisie, 62 de persoane au fost returnate din diferite tari. De asemenea, s-a luat masura interzicerii tranzitarii frontierei (atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire) pentru un numar de 92 cetateni straini. Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri destinate comercializarii “la negru” in valoare de peste 55.000 lei (RON) si nu s-a permis intrarea in tara a bunurilor ce depaseau plafonul vamal admis, in valoare de aproximativ 186.000 lei (RON).
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta transmite ca s-a intervenit la 159 evenimente, dintre care 85 incendii si 5 actiuni de descarcerare, iar in 47 cazuri s-a acor-dat asistenta medicala de urgenta.
Autoritatile pentru Straini au efectuat zece actiuni de control, fiind depistati doi cetateni straini cu sedere ilegala pe teritoriul Romaniei, iar o alta persoana a fost sanctionata contraventional.

Eveniment rutier grav in Capitala

Duminica in jurul orei 4.00, in Bucuresti s-a produs un accident rutier grav, pe bd. Maresal Constantin Prezan. Aflat la volanul unui autoturism marca Audi A4, Z. Nicolae, 37 ani, a pierdut controlul asupra directiei de mers din cauza neadaptarii vitezei de mers in conditiile unui carosabil din piatra cubica acoperit cu polei. Masina a derapat, lovindu-se violent cu partea laterala stanga de un copac de pe marginea drumului. In urma impactului, soferul a murit, iar alte patru persoane aflate in autoturism, B. Emilia, 19 ani, C. Emilia, 19 ani, V. Claudiu si N. Ionut, ambii in varsta de 21 ani, au fost transportati in stare grava la spital.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă