20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial41 de oameni au murit în Siberia, după ce au băut ulei...

41 de oameni au murit în Siberia, după ce au băut ulei de baie care conținea alcool metilic

UPDATE 16,10: 41 de oameni, dintre cei 57 care au consumat ulei de baie cu metanol, au murit, anunță agenția rusă Sputnik.

Victimele au fost până acum internate în spitalul din orașul Irkutsk, iar această unitate medicală continuă să primească victime.

Produsul băut se numește Boyaryshnik, iar pe etichetă scrie că nu este destinat pentru uz intern.


33 de ruși au murit în Siberia după o petrecere în care au băut un ulei de baie care conținea alcool metilic, informează presa rusă citată de AFP.

42 de oameni s-au prezentat la spital, simțindu-se rău după ce au recunoscut că au băut ulei de baie cu aromă de păducel. Uleiul conținea alcool metilic, acesta fiind extrem de toxic.

Pe etichetă scria că uleiul este interzis a fi băut, deoarece este toxic. Totuși, foarte mulți ruși îl consumă, fiind tentați de prețul lui mic.

În urma deceselor, două persoane au fost arestate, iar la firmele care comercializau uleiul au fost realizate percheziții.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Din 13 mai,o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

COMUNICAT DE PRESĂ Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă