18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecial30 raniti in urma unui atac armat intr-un templu Sikh din Viena

30 raniti in urma unui atac armat intr-un templu Sikh din Viena

Aproximativ 30 de persoane au fost ranite la Viena, dintre care noua grav, in timpul unei confruntari dintr-un templu Sikh, o comunitate religioasa indiana, a anuntat duminica politia, care evoca motive religioase, transmite Mediafax.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, Michael Takacs, situatia a degenerat in cursul predicii unui guru, Shri Guru Ravidas Sabha, venit special din India, in acest templu situat in cel de-al 15-lea arondisment al capitalei austriece.

"Sase persoane nu erau de acord. Una a scos o arma de foc, celelalte cutite. Cele sase persoane au fost imobilizate de membri ai comunitatii si grav ranite", a declarat Takacs, citat de postul public de radio O1.

Potrivit acestuia, unul dintre agresori este in pericol de moarte. Cei sase agresori au fost arestati.

Aproximativ 200 de persoane asistau la ceremonie, in momentul in care a izbucnit confruntarea.

Ranitii au fost evacuati la bordul a trei elicoptere spre diferite spitale, au precizat serviciile de interventie.

Conflictul religios din cadrul comunitatii ar dura de mai multi ani, potrivit unui martor, Jasuf Kalder, intervievat de agentia austriaca APA.

Conform lui Kalder, templul din Pelzgasse 17, deschis la sfarsitul lui decembrie 2005, este in conflict cu alte temple din Viena. Aceste comunitati erau in dezacord cu guru venit in Pelzgasse.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă