14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecial243.000 locuri subventionate de la buget

243.000 locuri subventionate de la buget

Prin hotarare de guvern, pentru anul scolar 2009-2010 Guvernul a aprobat 243.000 locuri, dintre care 221.000 la forma de invatamant zi si 22.000 la forma de invatamant seral/frecventa redusa. Admiterea la liceu se va face tot computerizat.
Pentru ca in anul scolar 2009-2010 nu s-au alocat locuri si la scolile de arte si meserii, toti absolventii de liceu vor fi repartizati la liceu.
Absolventii de gimnaziu care au optat pentru un liceu vocational (coregrafie, muzica, arte plastice, sportiv, teologic), unul cu predare in limba materna sau intr-o limba straina intra de maine in focul examenelor. Astazi este ultima zi de inscriere in vederea sustinerii probelor de verificare a cunostintelor de limba moderna sau materna, respectiv a probelor de aptitudini, care vor avea loc intre 16 si 18 iunie.

 

Afisarea rezultatelor la probele de verificare a cunostintelor, respectiv a aptitudinilor, se va face vineri, 19 iunie. In aceeasi zi, cei nemultumiti de rezultate pot sa depuna contestatii, rezultatele acestora afisandu-se pe data de 20 iunie. Elevii care nu au reusit sa fie admisi la aceste probe vor completa, alaturi de ceilalti colegi ai lor, optiunile in fisele de inscriere, in vederea admiterii computerizate. Reamintim ca, la completarea optiunilor (care se va face intre 18 si 25 iunie), elevii si parintii trebuie sa tina seama de media generala de admitere pe care o au (medie formata din media generala a claselor V-VIII si media generala de la tezele cu subiect unic din clasele a VII-a si a VIII-a) si, foarte important, de ultima medie de admitere care s-a inregistrat anul trecut la liceele preferate. De altfel, ierarhia la nivel judetean, respectiv al municipiului Bucuresti, a absolventilor claselor a VIII-a se va stabili pe 17 iunie.

 

De asemenea, pentru a nu ajunge in situatia de a ramane nerepartizati, elevii trebuie sa completeze cat mai multe optiuni. O atentie foarte mare trebuie acordata si verificarii fiselor editate pe calculator si corectarii eventualelor neconcordante intre fisa de inscriere completata manual si cea scoasa de la calculator, activitate care are loc intre 19 si 27 iunie. Repartizarea computerizata se va face ceva mai devreme anul acesta. Pe 3 iulie, computerul va rula programul privind admiterea computerizata si elevii vor afla unde au fost repartizati chiar in aceeasi zi, accesand site-ul www.admitere.edu.ro.

Cele mai citite

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...

Steaua Armatei, sancționată de Comisia de Disciplină a FRF

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat clubul CSA Steaua cu disputarea a două meciuri fără spectatori şi o penalitate sportivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă