19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecial22 de presupuşi terorişti, UCIȘI de forţele egiptene

22 de presupuşi terorişti, UCIȘI de forţele egiptene

Forțele egiptene de securitate au ucis, luni, 22 de presupuşi terorişti care ar fi pus la cale atentate în guvernoratul Sinaiul de Nord, informează Mediafax.

De asemenea, alţi patru presupuşi terorişti aflaţi la bordul unui vehicul au fost ucişi luni în acelaşi guvernorat egiptean, au anunţat surse din domeniul securităţii, citate de Reuters.

Aceste operaţiuni au avut loc după ce opt persoane – trei poliţişti şi cinci civili – au fost rănite în urma a două explozii la al Al Arish, reşedinţa guvernoratului Sinaiul de Nord.

Guvernoratul Sinaiul de Nord este centrul unei insurecţii care s-a soldat cu sute de morţi în rândurile serviciilor de securitate de la mijlocul lui 2013, data înlăturării de la putere de către armată a lui Mohamed Morsi, primul preşedinte egiptean ales democratic.

Cea mai activă grupare din zonă este Provincia Sinai (fosta Ansar Bait al-Maqdis), aliată organizaţiei extremiste sunnite Stat Islamic (SI).

Această organizaţie şi-a schimbat denumirea anul trecut după ce a jurat crediţă SI, care ocupă vaste teritorii în Siria şi Irak şi s-a extins în Libia.

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă