13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecial2012, un an forte pentru Marea Britanie

2012, un an forte pentru Marea Britanie

Începutul de an este un prilej de reflecţie pentru mulţi dintre noi; un moment în care lăsăm în urmă ceea ce a fost şi întâmpinăm ceea ce va veni. Întoarcem pagina din calendar şi privim cu speranţă şi încredere la oportunităţile ce se aştern înaintea noastră. Iar Marea Britanie are o mulţime de motive să privească înainte. Indiferent de circumstanţe, 2012 va fi un an istoric pentru ţara mea.

Poate momentul cel mai important va fi aniversarea a şaizeci de ani de domnie a Majestăţii Sale Regina Marii Britanii. Jubileul de Diamant (în original: The Diamond Jubilee) va purta încărcătura emoţională a rolului extraordinar pe care Regina l-a avut în toată această perioadă în slujba interesului public. Va fi şi un moment de reflecţie asupra progresului pe care omenirea l-a făcut între timp. Cei mai mulţi dintre noi nu au trăit în timpul domniei vreunui alt lider al monarhiei britanice. Iar Regina a fost o sursă de tărie şi stabilitate în momente de schimbare profundă. Sărbătorile care vor fi organizate vara viitoare pentru a marca Jubileul Majestăţii Sale vor fi cu adevărat emoţionante.

Şi, bineînţeles, vara viitoare Londra va găzdui cel mai impresionant eveniment mondial, pentru a treia oară în istoria sa. Este o onoare să organizăm Jocurile Olimpice şi Paralimpice şi suntem mândri să invităm lumea întreagă la spectacolul care va avea loc în capitala britanică. Dar acesta nu este doar un eveniment organizat de şi la Londra. În săptămânile şi zilele premergătoare Jocurilor, oameni de pe întregul Marii Britanii vor primi în mijlocul lor noi prieteni din toată lumea, în timp ce sportivii vor începe antrenamentele în diverse locaţii din toată ţara. În esenţa lor, Jocurile creează o moştenire pe termen lung, prin legăturile şi prieteniile care se nasc între oraşele noastre şi cei pe care îi găzduim.

2012 va aduce şi alte ocazii de sărbătorire a bogăţiei şi diversităţii vieţii noastre culturale, prin intermediul Festivalului de Arte Londra 2012 sau finala Olimpiadei Culturale. Artişti din toată lumea vor participa la cel mai amplu festival naţional – douăsprezece săptămâni de dans, muzică, teatru şi alte manifestări artistice. De asemenea, îi vom celebra pe doi dintre cei mai importanţi autori literari britanici, William Shakespeare şi Charles Dickens, scriitori ale căror opere au adus la unison oameni din toate colţurile lumii.

Întâmpinăm noul an şi vă invit să fiţi alături de noi şi să descoperiţi cât mai multe dintre lucrurile care fac din Marea Britanie un loc extraordinar din toate punctele de vedere. 2012 aduce ocazia de a cunoaşte mai bine istoria noastră, bogăţia culturală, peisajele rurale sau urbane, în contextul unor evenimente culturale şi sportive de cea mai înaltă valoare.

Vă invit să ne vizitaţi şi să descoperiţi de ce avem patru dintre cele mai bune zece universităţi din lume şi o infrastructură pentru cercetare care a condus la câştigarea a peste 80 de premii Nobel pentru ştiinţă şi tehnologie. Sau să aflaţi de ce, din toată Europa, aici este cel mai simplu să îţi deschizi o afacere. Sau pur şi simplu să savuraţi spectacolul. Va fi un an forte. La mulţi ani!  


William Hague, Ministrul de Externe al Marii Britanii

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă