15.7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecial20 de idei de design pentru tavan

20 de idei de design pentru tavan

Tavanul reprezinta un element arhitectural cu un rol important in estetica unui interior Cu toate acestea, putini proprietari ii acorda importanta cuvenita atunci cand isi construiesc casa.

De fapt, tavanul este unul dintre cele mai puternice elemente ale arhitecturii interioare care stabileste si consolideaza designul incaperilor. Prin urmare, modul in care sunt realizate aceste suprafete determina estetica spatiului si experienta pe care o traiti in ele.

Totodata, plafoanele sunt mesageri de lumina naturala si artificiala intr-un spatiu. Altfel spus, schema de iluminat trebuie integrata in tavan in asa fel incat sa se obtina efecte estetice si functionale.

Potentialul ascuns al unui plafon consta in multiplele posibilitati de imbinare a materialelor, texturilor si culorilor, care subliniaza stilul de amenajare abordat. Un element important sunt detaliile arhitecturale care pot fi create pe tavan pentru a accentua tema decorativa a spatiului.

Tavanele pot fi realizate din lemn (cu sau fara grinzi), beton sau beton aparent, sticla etc. Se practica si asocierea unor materiale diferite, cum ar fi lemn si sticla, pentru a asigura o identitate arhitecturala puternica.

Nu in ultimul rand, se pot crea ferestre in tavan (mai ales in cazul celor de la mansarda) pentru a obtine lumina naturala din abundenta, dar si un aspect inedit al spatiului.

In galeria foto va oferim 20 de modele de tavan in stiluri diferite si realizate din materiale diferite, care va pot inspira in alegerea celei mai potrivite variante pentru casa dvs.

Sursa foto: http://adorable-home.com

 

Cele mai citite

Companiile de apărare intensifică dezvoltarea armelor cu laser pentru a contracara dronele și alte amenințări

În fața noilor amenințări cu arme ieftine, precum dronele, companiile de apărare accelerează dezvoltarea armelor cu laser cu costuri reduse de operare. Gigantii industriei,...

Piața porumbului european, în criză: Recolta scăzută nu face față exporturilor americane masive

Piața porumbului european trece printr-o perioadă dificilă, afectată de o recoltă slabă atât calitativ, cât și cantitativ. La aceasta se adaugă presiunea prețurilor mici,...

Israelul a atacat Iranul. Netanyahu a urmărit din buncăr operațiunile

Cel puţin 5 explozii au fost raportate, iar mai multe ţinte militare din jurul capitalei Teheran şi din alte două provincii au fost lovite...
Ultima oră
Pe aceeași temă