22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecial20 de idei de design pentru tavan

20 de idei de design pentru tavan

Tavanul reprezinta un element arhitectural cu un rol important in estetica unui interior Cu toate acestea, putini proprietari ii acorda importanta cuvenita atunci cand isi construiesc casa.

De fapt, tavanul este unul dintre cele mai puternice elemente ale arhitecturii interioare care stabileste si consolideaza designul incaperilor. Prin urmare, modul in care sunt realizate aceste suprafete determina estetica spatiului si experienta pe care o traiti in ele.

Totodata, plafoanele sunt mesageri de lumina naturala si artificiala intr-un spatiu. Altfel spus, schema de iluminat trebuie integrata in tavan in asa fel incat sa se obtina efecte estetice si functionale.

Potentialul ascuns al unui plafon consta in multiplele posibilitati de imbinare a materialelor, texturilor si culorilor, care subliniaza stilul de amenajare abordat. Un element important sunt detaliile arhitecturale care pot fi create pe tavan pentru a accentua tema decorativa a spatiului.

Tavanele pot fi realizate din lemn (cu sau fara grinzi), beton sau beton aparent, sticla etc. Se practica si asocierea unor materiale diferite, cum ar fi lemn si sticla, pentru a asigura o identitate arhitecturala puternica.

Nu in ultimul rand, se pot crea ferestre in tavan (mai ales in cazul celor de la mansarda) pentru a obtine lumina naturala din abundenta, dar si un aspect inedit al spatiului.

In galeria foto va oferim 20 de modele de tavan in stiluri diferite si realizate din materiale diferite, care va pot inspira in alegerea celei mai potrivite variante pentru casa dvs.

Sursa foto: http://adorable-home.com

 

Cele mai citite

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă