2.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSpecial19 persoane audiate la DNA în dosarul CNAS

19 persoane audiate la DNA în dosarul CNAS

Procurorii DNA urmează să audieze luni mai multe persoane, în dosarul privind decontări ilegale de la CASMB, au anunțat surse judiciare, potrivit Agerpres. Potrivit surselor citate, ar fi vorba de 19 persoane care ar urma să se prezinte în fața anchetatorilor. În dosar sunt acuzați foști șefi de la CNAS și CASMB.

Procurorii arată că în cauză există date și probe că, prin activitățile infracționale desfășurate de inculpați, bugetul CASMB a fost păgubit cu 13.189.553,76 lei (aproximativ 3 milioane de euro).

Concret, arată anchetatorii, în perioada ianuarie 2016 – august 2017, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, prin care sume de bani în valoare totală de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București ar fi fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul CASMB, sub protecția unor persoane din conducerea instituției, dar și din conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă