13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecial18 percheziții în București și Prahova, într-un dosar cu prejudiciu de peste...

18 percheziții în București și Prahova, într-un dosar cu prejudiciu de peste 1,4 milioane de lei

18 percheziții se desfășoară, miercuri dimineața, în București și Prahova, într-un dosar privind infracțiuni de spălare de bani și evaziune fiscală în domeniul materialelor de construcții.

Poliția Capitalei precizează, într-un comunicat de presă, că prejudiciu în acest dosar este de peste 1,4 milioane de lei.

13 mandate persoane vor fi aduse la audieri.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.400.000 de lei,  suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor fiind de peste 3.500.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.

Cele mai citite

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă