30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecial18 arestați în timp ce polițiștii din toată Europa confiscă 350 de...

18 arestați în timp ce polițiștii din toată Europa confiscă 350 de arme de foc

În urma unei anchete complexe susținute de Europol, Poliția Națională Olandeză (Politie), împreună cu Agenția Națională pentru Criminalitate Organizată din Cehia (Národní centrála proti organizovanému zločinu) și Agenția Națională pentru Criminalitate Slovacă (Národná kriminálna agentúra) s-au aruncat pe o bandă de trafic de arme, arestând 6 a membrilor săi în ultima lună în cadrul Operational Taskforce LOS.

Doi membri ai bandei criminale au fost arestați în Slovacia la 13 septembrie, urmat de arestarea la 5 octombrie a altor 4 membri în Olanda (2) și Republica Cehă (2). Toți acești suspecți au fost considerați ca obiective de înaltă valoare de către Europol.

Sindicatul criminal în curs de anchetă s-a specializat în conversia așa-numitelor arme Flobert în arme letale cu foc viu. Se crede că au furnizat peste 1 500 de arme de foc grupurilor infracționale din Olanda, Austria, Danemarca, Germania, Portugalia, Suedia și Republica Cehă.

Ancheta a fost inițiată după ce în februarie 2020 au fost confiscate 22 de arme de foc în Hoek van Holland, Olanda, într-un vehicul de transport în drum spre Regatul Unit. Armele se aflau într-o stare de foc viu.

Pentru a-i aduce în justiție pe acești traficanți de arme, a fost înființată o echipă operațională la Europol între Olanda, Slovacia, Belgia, Spania, Germania, Austria, Polonia și Regatul Unit.

De atunci, au fost recuperate peste 350 de arme vândute de acești criminali, inclusiv mitraliere și puști de asalt, alături de câteva mii de runde de muniție. Alți doisprezece suspecți au fost, de asemenea, arestați deja în cadrul acestei grupe de lucru pentru implicarea lor în această operațiune cu arme ilegale.

Dovezile confiscate în cursul celei mai recente zile de acțiune sunt acum analizate pentru a identifica potențialele investigații în întreaga Europă. Europol a trimis trei experți proprii în ziua acțiunii în Republica Cehă, finanțând în același timp desfășurarea a trei anchetatori olandezi.

Această zi de acțiune a fost realizată în cadrul Platformei europene multidisciplinare împotriva amenințărilor penale (EMPACT).

EMPACT

În 2017, Consiliul UE a decis să continue ciclul de politici al UE pentru perioada 2018 – 2021. Acesta își propune să abordeze cele mai semnificative amenințări pe care UE le pune în fața criminalității internaționale organizate și grave. Acest lucru se realizează prin îmbunătățirea și consolidarea cooperării dintre serviciile relevante ale statelor membre ale UE, instituțiilor și agențiilor, precum și țările și organizațiile din afara UE, inclusiv sectorul privat, acolo unde este relevant. Traficul de arme de foc este una dintre prioritățile ciclului de politici. Din 2022, mecanismul devine permanent sub numele EMPACT 2022+.
Acest e-mail v-a fost trimis în numele Europol.

Prelucrarea datelor legate de abonamentul la buletinul dvs. informativ se desfășoară în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2018/1725 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2018 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile, organele, oficiile și agențiile Uniunii și cu privire la libera circulație a acestor date și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 45/2001 și a Deciziei nr. 1247/2002 / CE aplicabile tuturor datelor personale cu caracter administrativ deținute de Europol.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:02:06

VIDEO – Secretarul general al ONU a cerut ca inspectorii internaționali să aibă acces la centrala nucleară Zaporizhzhia

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut luni ca inspectorii internaționali să aibă acces la centrala nucleară Zaporizhzhia, după ce Ucraina și Rusia...

Mai mulți bogați din lume finanțează o vânătoare masivă de comori în Groenlanda unde gheața dispare

Unii dintre cei mai bogați oameni din lume finanțează o vânătoare masivă de comori, cu elicoptere și emițătoare, pe coasta de vest din Groenlanda. Criza...

Influencerii vor fi verificați de ANAF

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, anunță controale la influencerii care obțin venituri de pe rețelele sociale. "Probabil că luna viitoare, la conferința de presă, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă