22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial17 persoane au murit din cauza frigului, în Polonia

17 persoane au murit din cauza frigului, în Polonia

Cel puţin 17 persoane au murit din cauza frigului în Polonia în cursul weekend-ului, unde temperaturile s-au apropiat de minus 20 de grade în unele regiuni, arată datele poliţiei, citate de Centrul guvernamental de criză, potrivit Mediafax.

“În ultimele 48 de ore, 17 persoane au murit de hipotermie”, ceea ce ridică numărul total de victime din ultimele patru zile la 26 de persoane, a declarat purtătoarea de cuvânt a Centrului, Bozena Wysocka.

Bilanţul victimelor înregistrate de la 1 noiembrie se ridică, astfel, la 52 de persoane, a precizat purtătoarea de cuvânt.

În această iarnă, valul de frig a ajuns foarte târziu, însă brusc, în Polonia, unde până acum temperaturile au fost relativ ridicate pentru această perioadă.

Valul de frig afectează Polonia de cinci zile. Cele mai scăzute temperaturi au fost înregistrate în estul ţării, în special la Wlodawa, unde au ajuns la minus 22 de grade Celsius şi la minus 24 de grade Celsius în noaptea de sâmbătă, potrivit datelor publicate de Institutul de Meteorologie din Polonia.

Iarna trecută, aproximativ 200 de persoane au murit de hipotermie în Polonia. Majoritatea victimelor sunt persoane fără locuinţă.

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă