10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial14 modele în premieră la Geneva

14 modele în premieră la Geneva

Cea de-a 86 ediție a unuia dintre cele mai importante saloane auto din Europa va fi bogată în modele noi cu care producătorii vor să rupă bucăți cât mai mari dintr-o piață afectată de criză. Printre constructorii aşteptaţi anul acesta se află Bugatti, Ferrari, Koenigsegg, McLaren, Mercedes-Benz, Pagani şi Porsche.

Pe lângă firmele exclusiviste, surprize sunt aşteptate şi din partea celorlalte mărci, care s-au pregătit mai bine un an întreg pentru acest eveniment. Salonul auto va fi deschis  pentru public de pe 3 până pe 13 martie. Până atunci, a apărut o listă cu premierele anunţate deja pentru Geneva 2016:

ŠKODA VisionS este noutatea pe care cehii o pregătesc pentru segmentul SUV. Au fost destul de rezervaţi în privinţa detaliilor clare, dar, în ultimii ani, ŠKODA şi-a reînnoit complet şi şi-a extins gama de modele.

Subaru XV Concept

Noul XV a primit un facelift considerabil, şi, după cum era şi firesc, îmbunătăţiri la gama de motoare, şasiuri, precum şi la sistemul de infotainment.

BMW M760Li xDrive. Odată cu apariţia noului M760Li xDrive, bavarezii de la BMW stabilesc noi standarde în segmentul sport al sedanurilor de lux. Una dintre noutăţile pe care M760Li xDrive le aduce constă în motorul V12 M Performance pe benzină, cu o capacitate de 6,6 litri ce beneficiază de tehnologie BMW TwinPower Turbo, care generează o putere de 441 kW/600 CP.

BMW i8 Protonic Red Edition. Încă o surpriză de la BMW. La Geneva urmează să fie prezentat în premieră mondială modelul BMW i8 Protonic Red Edition.

BMW Alpina B7 xDrive. Alpina se depăşeşte pe sine cu încă o lansare fastuoasă: BMW Alpina B7 xDrive.

Opel Mokka X. Prin modelul Mokka X Opel urmăreşte să-i sporească popularitatea, etalând un design şi sisteme de infotainment de nouă generaţie remarcabile. Pe lângă noua generaţie de motoare diesel de 1,6 litri, noul Mokka X îşi va extinde şi oferta de motoare pe benzină cu noua generaţie a unităţii turbo de 1,4 litri cu sistem de injecţie directă, care va fi combinată cu o transmisie automată şi tracţiune integrală.

Mazda RX-VISION. Conceptul RX-VISION dă o nouă formă uimitoare moştenirii Mazda de automobile sport cu motoare rotative. Corelat cu gama unică de modele RX a companiei, RX-VISION este un simbol al spiritului competiţional Mazda, în calitatea sa de singur producător de autovehicule care a reuşit vreo­dată pe piaţă cu motorul rotativ.

Jaguar F-Type SVR. Conform unor surse, F-Type SVR va fi disponibil atât în versiunea Coupe, cât şi Cabrio, va avea un motor V8 de 5.0 litri, ce va face ca supercarul să aibă nici mai mult nici mai puţin de 575 CP, propulsând maşina de la 100 de km/oră în doar 3,7 secunde. Viteza maximă: 320 de km/oră pentru varianta Coupe şi 310 pentru Cabriolet.

Alfa Romeo GiuliA. Gama noii Giulia începe cu un motor diesel de 2.2 litri cu 150 CP, 180 CP sau 210 CP. Va exista şi o variantă „Global Medium Engine” (GME) de 2.0 litri, unitate pe benzină care produce 200 CP, 250 CP sau 280 CP, şi un twin-turbo V6 de 2.9 l.

Porsche Panamera. Unul dintre domeniile-cheie de interes pentru Porsche Panamera este economisirea de greutate. Ca atare, noua generaţie a maşinii va folosi platforma modulară MSB a Grupului Volkswagen.

Lamborghini Centenario LP770-4

Centenario este cadoul pe care compania şi-l face pentru a sărbători 100 de ani de la naşterea lui Ferruccio Lamborghini.

Bentley Mulsanne Facelift. Directorul executiv al companiei, Wolfgang Durheimer, a arătat că marca britanică planifică pentru Mulsanne câteva versiuni suplimentare, cum ar fi şi recent-anunţatul Mulsanne Grand Cabriolet.

Maserati Levante SUV. După ce am văzut mai multe imagini ”camuflate” cu SUV-ul Maserati Levante, superba maşină ni se va dezvălui în întregime la Geneva.

Mercedes C-Class Cabrio­let. Versiunea cabrio a lui Mercedes C-Class tocmai a fost dezvăluită sub forma unei schiţe oficiale, înainte cu două săptămâni de lansarea ce urma să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva. Modelul a fost reperat de presă încă de la sfârşitul anului trecut în timpul unor teste, însă abia acum am primit un comunicat oficial în care este trecut şi preţul noului Mercedes C-Class Cabrio: 48.000 €.

Lexus 500h LC Hybrid. Dezvăluit în mod oficial cu doar puţin timp înaintea Salonului Auto de la Geneva, noul Lexus 500h LC Hybrid este surprins în câteva imagini într-o superbă culoare albastră, iar după cum se laudă oficialii mărci, sistemul Multi Stage Hybrid cu care este dotat, promite o „îmbunătăţire considerabilă a plăcerii de a conduce, mai multă performanţă şi o eficienţă mai mare”.   

Design Nou

Cutie de viteze robotizată pentru Dacia

Dacia va fi prezentă anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, unde urmează să lanseze un nou model în ediţie limitată, precum şi cutia de viteze robotizată Easy-R, prezentată toamna trecută în Franţa. Grupul francez Renault a prezentat atunci, în premieră, cutia manuală automatizată Easy-R, o soluţie cu două pedale pentru modelele Dacia. Noul model Duster va avea, printre altele, o pereche nouă de faruri, un design nou la interior, stopuri spate cu tehnologia LED, iar în gama de culori va fi disponibilă “Cayenne Orange”.

Începând din acest trimestru, pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway, va fi disponibilă și cutia de viteze robotizată Easy-R. Aceasta dispune de două moduri de funcționare: Drive și Manual. În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză se face automat, în funcție de condițiile de rulare, în timp ce în modul Manual treptele de viteză sunt schimbate de șofer.

Grupul francez va mai lansa, odată cu noul model Dacia, două modele Renault din clasa C şi o ediţie high-end a vehiculului electric ZOE, denumită ZOE Swiss Edition.

Cele mai citite

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă