25.1 C
București
vineri, 5 iulie 2024
AcasăSpecial135 milioane de dolari!

135 milioane de dolari!

Un portret realizat de Gustav Klimt, furat de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ca si alte patru tablouri ale acestui autor, a fost cumparat la licitatie de muzeul „Neue Galerie” din New York pentru suma-record de 135 de milioane de dolari, a anuntat „New York Times”.
Acest portret o reprezinta pe Adele Bloch-Bauer si a fost pictat in 1907 de Klimt, fiind unul dintre cele mai cunoscute tablouri ale secolului XX. El a fost vandut de nepoata modelului, Maria Altmann, in varsta de 90 de ani, si de familia sa, a anuntat avocatul ei, Steven Thomas. El a refuzat sa dezvaluie pretul, insa a afirmat ca a doborat un precedent record stabilit de „Baiatul cu pipa” al lui Pablo Picasso (1905), vandut la licitatie pentru 104,1 milioane de dolari.
Tabloul va fi expus la „Neue Galerie” in New York, un muzeu specializat in opere germane si austriece, cofondat de mogulul din domeniul cosmeticelor Ronald Lauder.
Maria Altmann s-a judecat sapte ani cu guvernul austriac pentru a recupera colectia familiei sale, tablourile fiind expuse intr-o galerie din Viena timp de mai bine de 60 de ani. Picturile au fost returnate doamnei Altmann la inceputul acestui an, dupa castigarea procesului.

Cele mai citite

Ultima probă din cadrul Bacalaureatului se desfășoară astăzi

Elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale vor susţine astăzi proba de Limba...

Suferă Joe Biden de demență? Răspunsul purtătoarei de cuvânt de la Casa Albă. „Ești pregătit?”. Video

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost întrebată într-un briefing de presă dacă președintele Joe Biden suferă de demență sau Alzheimer...
Ultima oră
Pe aceeași temă