15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecial13 idei geniale pentru a va organiza casa perfect

13 idei geniale pentru a va organiza casa perfect

De cate ori nu ati pierdut timp pretios cautand diverse obiecte prin casa? Ei bine, cu putina imaginatie, puteti sa organizati toate lucrurile astfel incat sa aveti acces usor si rapid la ele, iar timpul sa vi-l folositi in alte scopuri.

Se pare ca niciodata nu avem suficient loc pentru pastrarea tuturor lucrurilor pe care le-am adunat de-a lungul timpului iar acest lucru ne creeaza deseori un stres suplimentar. Problema reala insa nu este lipsa spatiului, ci lipsa organizarii. Daca toate lucrurile ar fi asezate si pastrate corespunzator, ar ocupa mai putin spatiu si le-am gasi mult mai repede. De aceea designeri si inventatori s-au gandit sa gaseasca solutii pentru diverse probleme de acest tip si asa au aparut organizatoarele, folosite cu succes in bucătării, băi, dormitoare etc. Acestea se gasesc în magazine, IKEA fiind cel mai bun exemplu, mai ales ca nordicii sunt bine organizati in case iar la aceasta companie lucreaza multi designeri care studiaza aceste probleme legate de stilul de viata si incearca sa le gaseasca raspunsuri.

Organizatoarele nu pot rezolva insa multitudinea de probleme specifice care apar in fiecare gospodarie.   In continuare va prezentam cateva trucuri prin care sa obtineti o casa foarte bine organizata, fara sa investiti suplimentar in mobilier, cosuri sau cutii de depozitare sau prin care sa folositi cu cea mai mare eficienta organizatoarele clasice.

– Intoarceti un scaun (taburet) cu susul in jos si depozitati in interiorul sau hartia pentru cadouri, precum si accesoriile pentru impachetat.

–  Impaturiti tricourile si bluzele si asezati-le pe verticala in sertare. Ocupa mai putin spatiu si sunt mai vizibile, prin urmare, mai usor de accesat.

– Prindeti in interiorul usii de la dulapul de la baie un organizator din plastic pentru pastrarea solutiilor de curatat, periilor si buretilor. Astfel, spatiul din dulap poate fi utilizitat pentru depozitarea textilelor sau produselor de ingrijire.

– Folositi un suport de documente (suport de birou) pentru pastrarea foliei de aluminiu, pungilor de sandwich etc.

– Daca detineti acasa mai multe suporturi de vin din metal pe care nu le folositi, montati unul pe peretele liber din baie pentru pastrarea prosoapelor.

– Folositi unul dintre suporturile pentre servetelele de hartie pentru pastrarea bratarilor. Ocupa putin spatiu, sunt la vedere si mereu in ordine.

– Montati sub chiuveta de la baie (in interiorul dulapului) o tija pentru perdea, de care sa prindeti toate recipientele cu solutii lichide de curatat.

– Daca printre lucrurile vechi, gata sa fie aruncate, se numara si tavi de gheata, folositi-le pentru depozitarea obiectelor sau bijuteriilor foarte mici. In acest scop, mai puteti folosi boluri din portelan demodate, pe care nu le mai tineti la vedere in vitrine.

– Picuratorul de vase reprezinta un foarte bun organizator (datorita sectiunilor pentru farfurii si tacamuri) pentru produsele de papetarie, inclusiv pentru ustensilele de scris si desenat. Felicitarile si vederile le puteti pastra in suporturile pentru servetelele de masa.

– Folositi tevi din PVC sau cutii de vin pentru depozitarea articolelor de incaltaminte.

– Folositi in mod inteligent organizatoarele in scopul pentru care au fost gandite si, deasemenea, folositi-va imaginatia pentru a le folosi astfel incat sa va rezolve problemele speciale cu care va confruntati in casa.

Sursa foto: www.arredoidee.com

 

 

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă