33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecial129 de refugiaţi, descoperiţi într-un camion ce se îndrepta spre România

129 de refugiaţi, descoperiţi într-un camion ce se îndrepta spre România

Un număr de 129 de migranți au fost descoperiți sâmbătă la un punct de trecere a frontierei dintre Turcia și Bulgaria într-un camion frigorific ce avea ca destinație România, a anunțat Ministerul bulgar de Interne, citat de agențiile AFP și BTA, menționând totodată că, în urma unei vaste operațiuni desfășurate cu o zi în urmă, pe tot cuprinsul țării au fost arestați 495 de imigranți clandestini și 16 traficanți.

Cei 129 de imigranți ilegali, dintre care 38 sunt bărbați, 33 femei și 58 copii, toți susținând că sunt sirieni, erau ascunși în spatele unor baxuri cu apă aflate în camion. Ei au fost descoperiți în timpul controlului de rutină la punctul de frontieră Kapitan-Andreevo. Șoferul turc a fost arestat, potrivit Agerpres.

Potrivit unui purtător de cuvânt din cadrul MAI bulgar, starea de sănătate a migranților este bună, în prezent efectuând-se verificări pentru a se afla dacă ei într-adevăr sunt sirieni.

În fiecare zi la frontiera cu Turcia autoritățile bulgare arestează circa o sută de migranți care încearcă să treacă granița cu intenția de a-și continua călătoria către vestul Europei, mulți ascunzându-se printre mărfuri în camioane.

Deși Bulgaria nu se regăsește pe așa-numita rută a Balcanilor folosită de migranții arabi și asiatici care doresc să ajungă în statele vest-europene, guvernul de la Sofia se așteaptă la o intensificare a fluxului migrator odată cu înrăutățirea condițiilor meteo în timpul iernii.

În urma unei vaste operațiuni desfășurate vineri pe tot cuprinsul țării, poliția bulgară a controlat aproape 6.000 de vehicule și a reținut 16 traficanți și 495 de migranți.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă