12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecial10 recomandări pentru evitarea accidentelor produse în locuinţă

10 recomandări pentru evitarea accidentelor produse în locuinţă

Alegerea tipului de sticlă potrivit în funcţie de rolul pe care îl joacă în locuinţă şi montarea corespunzătoare, fac din suprafeţele vitrate un element de siguranţă şi design tot mai des adoptat.

Saint-Gobain Glass România ne oferă câteva recomandări pentru a reduce riscul de accidente din locuinţă. Se consideră că procentul de producere a accidentelor din locuinţă se poate reduce cu 10 %.

Siguranţa este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie avut în vedere în momentul alegerii unui anumit tip de sticlă, mai ales că, deseori, achiziţionarea ei se bazează pe preţ şi pe capacitatea sa de a izola termic locuinţa, mai puţin pe alte aspecte, printre care şi protecţia împotriva spargerii şi a rănirii.

Montarea corectă a sticlei joacă, de asemenea, un rol important în durabilitatea acesteia. Totuşi, pentru ca accidentele să fie evitate în totalitate, este indicată folosirea unei sticle ce oferă protecţie la spargere, cum este cea laminată.

Acest tip de sticlă oferă un grad ridicat de siguranţă şi protecţie împotriva spargerii deoarece, în cazul în care este lovită, fragmentele rămân lipite de filmul de laminare la fel ca şi corpurile care au determinat spargerea.

În acest fel, riscul de accidentare sau cădere este aproape nul. De asemenea, sticla laminată reduce semnificativ, aproape de zero, radiaţia ultravioletă şi oferă o protecţie sporită la zgomot.

Toate acestea recomandă sticla laminată atât la interior cât şi pentru ferestrele exterioare ale balcoanelor, mai ales că multe balcoane din România sunt amenajate cu sticlă fără protecţie (vezi foto), acest lucru sporind pericolul de accidente în cazul unor cutremure chiar şi de mică anvergură.

Piaţa oferă în acest moment soluţii pentru sticlă (ferestre şi interioare), care aduc un grad sporit de siguranţă, protecţie şi confort, prin noile sortimente de sticlă produse de Saint-Gobain Glass, comercializate sub brandul Stadip.

Prin tratarea sticlei float sau a celei sputerizate, Saint-Gobain Glass va produce sortimente ce oferă siguranţă şi protecţie ridicată din mai multe puncte de vedere, cea mai importantă fiind cea împotriva accidentelor şi a intrărilor prin efracţie.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă