12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRCum îngrijeşti şi cum machiezi tenul cu probleme

Cum îngrijeşti şi cum machiezi tenul cu probleme

Puţină pudră cu minerale e ideală pentru un ten normal. Tenul uleios îmbătrâneşte greu. Cremele de noapte fac minuni pentru tenul uscat. Recunoaşte-ţi tipul de ten şi citeşte cum să-l îngrijeşti. Ponturile sunt oferite de Shine.com.

Ten uleios

Cum îl recunoşti: Faţa ta devine uleioasă la două ore după ce te-ai spălat.

Cum să te îngrijeşti: Tendinţa ta este să îţi faci gomaj ca să înlături excesul de sebum, dar, de fapt, nu faci decât să înrăutăţeşti situaţia, spune dermatologul Amy Welsh,din New York. “Trebuie să îţi cureţi pielea delicat. Aplică un tonic pe bază de alcool şi şerveţele absorbante.” Evită produsele care nu au pe etichetă : “fără ulei (“oil free”), “bazat pe apă ” (water based) sau “necomedogene- care nu împiedică închiderea porilor” (“noncomedogenic”).

Cum te machiezi: Ca bază de machiaj, aplică o pudră mată şi luminoasă. Avantajul tău: Tenul uleios îmbătrâneşte mai greu, spune dermatologul Kenneth Beer. “Vei avea mai puţine riduri şi te vei bucura mult, mai ales după 5o de ani.”

Ten uscat

Cum îl recunoşti: Nu-ţi vezi porii la sfârşitul zilei. Simţi că pielea ţi se strânge după spălare.

Cum să te îngrijeşti: Asigură-te că foloseşti produse de curăţare a tenului care nu conţin alcool şi nu te apropia de geluri, care au tendinţa să usuce pielea, ne recomandă dermatologul Neal Schultz, din New York. Intensifică hidratarea. Caută cosmetice care conţin glicerină, unt de shea şi acid hialuronic. Foloseşte creme de noapte.

Cum te machiezi: Ai nevoie ca pielea ta să arate luminoasă. Foloseşte blush-urile, conturează-ţi ochii cu negru şi aplică un gloss pe buze, alege o baza de machiaj cremoasă.

Ten normal

Cum îl recunoşti: Textură fină. Nivelul uleiului şi al apei sunt în echilibru.

Cum să te îngrijeşti: Foloseşte cremă cu factor de protecţie solară, recomandă make-up artist-ul Tracy Murphy. Şi să nu uiţi să te demachiezi seara. În rest, regimul clasic: curăţare cu apă călduţă, hidratare cu o cremă care nu încarcă pielea. Exfoliază-te după ce ţi-a apărut primul coş.

Cum te machiezi: Nu ai nevoie de bază de machiaj. Pudra cu minerale e potrivită pentru tine, dacă vrei, totuşi, să foloseşti ceva.

Tenul mixt

Cum îl recunoşti: Zona T (fruntea, bărbia, zona deasupra buzei) este uleioasă, dar obrajii sunt uscaţi.

Cum să te îngrijeşti: Ai nevoie de două produse cosmetice de îngrijire diferite: unul astringent pentru zona T şi unul delicat pentru obraji. Foloseşte o cremă pe bază de apă, recomandă dermatologul Schultz. Pentru zonele uscate, poţi adăuga o cremă puţin mai uleioasă.

Cum te machiezi: Aplică o bază de machiaj potrivită pentru un ten uleios, apoi ceva luminos pentru obraji, cum ar fi un blush cremos, spune make-up artist-ul Herta.

Ten sensibil

Cum îl recunoşti: Pielea te înţeapă sau te arde după curăţare. Tenul tău se irită când schimbi produsele de înfrumuseţare.

Cum să te îngrijeşti: Nu folosi cosmetice care au parfum. Pe etichete să scrie “hipoalergenic” (hypoallergenic”) şi “testat pentru alergii” (“allergy-tested”). Când vrei să foloseşti un produs nou, aplică-l timp de trei zile în spatele urechii şi observă rezultatele.

Cum te machiezi: Pudra cu minerale este foarte utilă pentru tine.

Hiperpigmentarea

Cum îl recunoşti: Iritaţiile şi inflamarea pot produce urme întunecate şi decolorare pielii.

Cum să te îngrijeşti: La fel ca şi la tenul sensibil, foloseşte produse fără parfum. Evită cosmeticele care includ propilen glicol, alcool şi lanolină. Caută produse care conţin soia (ajută în cazul hiperpigmentării şi calmează tenul), antioxidanţi din rodie, extract din sâmburi de strugure şi vitamina C, care reduc inflamaţia.

Cum te machiezi: aplică pudră, fond de ten fără ulei şi un concelear.

 

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă