15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRAlungă psoriazisul prin hidratare şi dieta crudivoră

Alungă psoriazisul prin hidratare şi dieta crudivoră

O boală a pielii care afectează peste 125 de milioane de oameni la nivel global nu poate fi trecută cu vederea. Cu atât mai mult cu cât este o afecţiune care nu poate fi eliminată complet aproape niciodată, ci doar ţinută sub control. În caz contrar, efectele şi agravările acesteia duc la boli mult mai profunde.

Extinderea unui “banal” psoriazis conduce peste ani la psoriazis artropatic sau la artrita psoriazică – afecţiuni ale articulaţiilor. Pentru a nu ajunge la necesitatea de a trata aceste probleme severe, este important să ţinem cont de o serie de recomandări de bază, deloc greu de realizat pentru a menţine totul sub control. Psoriazisul apare cel mai adesea în următoarele zone: genunchi, scalp, unghii, coate şi mai rar în alte regiuni ale corpului, dar nu este exclus. Pielea este foarte sensibilă în aceste zone, foarte uscată şi are un aspect aproape solzos.

În cazul psoriazisului, aceste zone sunt iritate şi dau mâncărimi puternice. Toate aceste simptome se agravează cu precădere în anotimul rece, dar ele pot fi ameliorate dacă ne menţinem pielea curată şi hidratată. Mare atenţie însă la produsele de îngrijire corporală pe care le folosim – în regiunile afectate de psoriazis nu utilizaţi niciodată creme abrazive sau extrem de parfumate ci doar produse recomandate de medic sau unguente speciale.

Creme inodore

Cuvantul cheie care trebuie ţinut minte în cazul celor care suferă de psoriazis este hidratarea. Este recomandată folosirea cremelor grase, puternic hidratatante, cu puţini conservanţi, fără alcool şi fără miros. Foloşiţi cremele menţionate la maxim trei minute după baia zilnică pentru că dacă lăsaţi pielea să se usuce natural, zonele cu probleme vor deveni şi mai uscate. Este recomandată folosirea uleiurilor de baie. După aplicarea cremelor este bines ă acoperiţi zona cu un pansament sau cu folie de plastic pentru a ajuta şi mai mult absorbţia acesteia de către piele.

Tratamentele naturiste

Ameliorarea efectelor psorizaisului se poate face folosindu-ne atât de tratament medicamentos şi de creme din comerţ, dar şi prin câteva trucuri “băbeşti” care au un efect benefic asupra pielii. Unul dintre acestea este pansamentul cu vin. Se ştie că vinul se foloseşte în cazul arsurilor minore şi ale inflamaţiilor pielii. Se toarnă vin pe un pansament din bumbac şi se aplică pe regiunea cu psoriazis unde se lasă să acţioneze maxim 50-60 de minute.

Uleiul de măsline încălzit este recomandat în cazul psoriazisului care se manifestă la nivelul scalpului. Tratamentul se aplică pe scalp şi se masează uşor pentru a înlătura scuamele şi pentru a hidrata pielea. Mâncărimea şi petele generate de această boală pot fi înlăturate cu o pastă făcută din jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu şi 3 linguri de apă – care se aplică pe piele şi se acoperă cu un pansament steril.

Dieta crudivoră

Psoriazisul este o afecţiune cutanată care dă de furcă multor persoane şi netratată corespunzător se poate extinde în timp, iar înlăturarea acesteia va deveni un process îndelungat, dureros şi neplăcut. Medicina naturistă recomandă la rândul ei o serie de tratamente pentru această problemă dermatologică printre care şi două diete alimentare de detoxifiere care ajută în ameliorarea bolii.

Dieta crudivoră este un regim alimentar care impune renunţarea la alimentele preparate termic pentru o perioadă de cel puţin o lună. Aveţi voie să consumaţi legume crude, sucuri natural, cereal, miere sau fructe crude. Sunt recomandate seminţele de dovleac, floarea soarelui sau de susan, dar obligatoriu neprajite, alunele sau nucile. Vitamina E şi vitamina F, cele care favorizează procesele dezvoltate la nivelul pielii sunt întâlnite din belşug în oleaginoasele enumerate mai sus.

Pentru persoanele care consider că acest tip de dietă este prea dificil pentru a fi susţinut o perioadă de 30 de zile, există şi o a doua variant – dieta semicrudivoră – care, permite consumul de lactate sau ouă, dar cu condiţia ca un procent de peste 50% din alimentele consummate zilnic să fie legume şi/sau fructe crude. Este de asemenea permisă pâinea, dar doar cea de secară. Această dietă este indicată celor care au suferit sau suferă déjà de psoriazis.

Există şi un al treilea tip de regim pentru detoxifiere, dar este foarte dur. Postul negru, care înseamnă renunţarea la orice fel de aliment pentru cel puţin 24 de ore şi cel mult câteva zile, perioadă în care se poate consuma doar apă de izvor sau infuzii de plante cu rol detoxifiant – cum ar fi florile de soc, anghinarea sau iarba de trei-fraţi-pătaţi

Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă