18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSolidaritatea Sanitară: Lupta pentru drepturile salariaților din Sănătate continuă

Solidaritatea Sanitară: Lupta pentru drepturile salariaților din Sănătate continuă

Federația ”Solidaritatea Sanitară” din România susține că promisiunile autorităților de creștere cu 10% a salariilor din sistemul de Sănătate satisfac doar într-o foarte mică măsură așteptările salariaților. 

”Așa cum cele mai importante două federații sindicale din Sănătate (Solidaritatea Sanitară și Sanitas) au solicitat în nenumărate rânduri, este necesară, pe de o parte, o creștere semnificativă a nivelului veniturilor personalului din Sănătate, iar pe de altă parte, acoperirea urgentă a deficitului de personal din spitalele publice. Aceste măsuri trebuie luate urgent, ele trebuind să facă parte din strategia ce are ca principal obiectiv creșterea calității serviciilor medicale. Este evident că nu putem vorbi de calitatea serviciilor medicale atâta timp cât personalul din Sănătate este demotivat, epuizat de munca suplimentară desfășurată pe fondul nerespectării unor cerințe minime de necesar de personal”, a declarat Viorel Rotilă, președintele Federației „Solidaritatea Sanitară” din România.

Federația ”Solidaritatea Sanitară” avertizează că doar un număr mic de salariați vor beneficia de promisiunile Guvernului, problema salarizării în Sănătate rămânând deschisă și la fel de acută.

În plus, aplicarea promisiunilor Guvernului va avea ca efect negativ accentuarea discriminărilor salariale din sistemul de Sănătate, retribuind în mod egal salariați care desfășoară activități diferite cantitativ și calitativ.

”Federația ”Solidaritatea Sanitară” va acționa în continuare pentru rezolvarea problemelor grave, ce au rămas nerezolvate, ale salariaților din Sănătate pe care organizația noastră le-a expus Ministerului Sănătății și Guvernului. Luptăm pentru eliminarea discriminărilor salariale din sistemul de Sănătate, atât în ceea ce privește situația creată de creșterea doar a salariului minim (fără a genera o creștere corelativă a tuturor salariilor), care a determinat o egalizare a salariilor, cât și în privința unei situații mult mai grave, respectiv a discriminării existente în cazul salariaților care desfășoară aceleași activități, dar sunt salarizați diferențiat. În acest sens, cerem aplicarea Regulamentului de sporuri în Sănătate, luând în considerare că la momentul actual inclusiv sporurile sunt sursă de discriminare pentru salariați”, a anunțat Viorel Rotilă.

Federația ”Solidaritatea Sanitară” cere finanțarea adecvată a sistemului de Sănătate, fără de care nu este posibilă aplicarea promisiunilor guvernamentale din lipsa fondurilor la nivelul spitalelor și, mai grav, nu este posibilă salarizarea la nivelul adecvat a salariaților. Sindicatul solicită, de asemenea, introducerea posibilității suplimentării veniturilor pentru fiecare salariat din sistemul de Sănătate, prin intermediul salarizării în funcție de performanță. Acest lucru trebuie realizat concomitent cu aplicarea coeficienților de ierarhizare din Legea 284/2010, ca punct minim de pornire pentru o nouă lege de salarizare pentru personalul din Sănătate.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă