Epidemia de rujeolă se extinde: 400 de noi cazuri au fost confirmate, în ultima săptămână. Numărul copiilor care au murit a ajuns la 26

396 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, la nivel național, în ultima săptămână, informează Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Totodată, de la izbucnirea epidemiei, în 30 septembrie 2016, 26 de persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2017 - 19:01

 396 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, la nivel național, în ultima săptămână, informează Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Totodată, de la izbucnirea epidemiei, în 30 septembrie 2016, 26 de persoane și-au pierdut viața din cauza rujeolei.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în Timiș - opt, în judeţele  Arad şi Dolj - cinci decese, în Caraş-Severin - trei iar în Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui şi Bucureşti câte un deces. Cea mai recentă victimă este un bebeluş de cinci luni din judeţul Vaslui. Copilul, care a murit la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, din cauză că nu era vaccinat.

De la izbucnirea epidemiei, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în România a ajuns la 6.124.


Citește și:  VIDEO. Președintele Iohannis, despre epidemia de rujeolă: Este o catastrofă! Nici nu cred că se pune întrebarea de gestionat bine. Avem de-a face cu greșeli sistemice. 26 de copii și-au pierdut viața din cauza bolii

Președintele Klaus Iohannis a calificat, joi, drept „catastrofal” modul în care instituțiile statului au gestionat epidemia de rujeolă. Totodată, șeful statului a mai pecizat că este nevoie de o acțiune sistematică de vaccinare a copiilor.
  Citește și: Vaccinarea în România, urgență națională. În plină epidemie de rujeolă, soldată cu 25 de copii morți, românii se țin încă de discuții pro și contra | DOSAR ROMÂNIA LIBERĂ

Epidemia de rujeolă şi lipsa vaccinurilor din cabinetele medicilor ţin capul de afiş al actualităţii în domeniul sănătăţii, iar o dezbatere publică a proiectului Legii vaccinării a avut loc joi. Taberele pro şi contra imunizării par să se delimiteze şi mai mult, iar organizaţiile internaţionale de profil arată cu degetul spre România pentru numărul mare de cazuri de boli contagioase la copii. „România liberă“ vă prezintă o sinteză a argumentelor care domină spaţiul public românesc, dar şi contextul nefericit în care au loc aceste controverse legate de vaccinare.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...