Studiu: După vârsta de 35 de ani, angajații încep să îşi dispreţuiască locul de muncă

Unul din şase angajaţi britanici cu vârsta de peste 35 de ani recunoaște că este nefericit, ceea ce înseamnă aproape dublu faţă de numărul celor sub 35 de ani, indică un studiu realizat de firma de resurse umane Robert Half din Marea Britanie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2017 - 18:03

Unul din şase angajaţi britanici cu vârsta de peste 35 de ani recunoaște că este nefericit, ceea ce înseamnă aproape dublu faţă de numărul celor sub 35 de ani, indică un studiu realizat de firma de resurse umane Robert Half din Marea Britanie, scrie Bloomberg citată de Mediafax.

Angajaţii mai în vârstă tind să fie mai nefericiţi la locul de muncă decât colegii lor mai tineri. Aproape o treime din persoanele cu vârsta de peste 55 de ani au declarat că nu se simt apreciaţi, în timp ce 16% au spus că nu au prieteni la locul de muncă.

Unele dintre cauze sunt reprezentate de stresul de a fi într-o poziţie superioară şi dezamăgirea de a nu ocupa funcţia dorită de-a lungul carierei, potrivit Bloomberg.

„Vine un moment în care fie nu ai atins succesul, munca te-a epuizat sau experinţa trăită sugerează că familia este mai importantă. Te întrebi: pentru ce fac asta?”, a declarat profesorul Cary Cooper, cercetător la Manchester Business School.

Studiul a fost aplicat asupra unui eşantion de 2.000 de angajaţi din Marea Britanie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...