13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRAPORT. Deficit de personal la Ministerul Muncii. Cine se poate angaja în...

RAPORT. Deficit de personal la Ministerul Muncii. Cine se poate angaja în această instituție

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice are deficit de personal. Nu este foarte mare, conform statisticilor furnizate pentru România liberă, în prezent există un număr de 62 de posturi vacante la nivelul instituției din numărul total de posturi prevăzute de legislația în vigoare.

Conform HG 344/2014, cu modificările și completările ulterioare, numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice este de 405 posturi finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului şi ministrului delegat.

România liberă a solicitat date începând cu data de 17 noiembrie 2015, ziua în care Dacian Cioloș și miniștrii Cabinetului său au depus jurământul de învestitură în funcții, până în prezent. Conform statisticilor MMFPSPV, în perioada amintită au fost scoase la concurs 30 de posturi. 

Pentru acesta au candidat 50 de persoane, se arată în datele statistice. Însă aproape jumătate dintre concurenți (22 de persoane ) au reușit să promoveze examenele. Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, trei dintre noii angajați erau deja salariați în cadrul instituției. 

Citește și: Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat

”Un număr de 8 posturi nu au fost ocupate, în urma concursurilor organizate, acestea rămânând vacante. Pentru ocuparea acestora urmează să fie demarată procedura de concurs, la solicitarea conducătorului structurii de specialitate””, transmite Ministerul Muncii.

Surse oficiale din cadrul ministerului transmit că ”pentru acoperirea deficitului de personal posturile vacante vor fi ocupate, potrivit legislației în vigoare prin organizarea concursurilor de angajare, transfer de personal în interes de serviciu sau prin detașare de la alte instituții din administrația publică centrală”.

Cine poate participa la concursurille Ministerului Muncii

Conform art.18 din HG 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările și completările ulterioare, la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea unei funcţii publice poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale prevăzute de lege şi condiţiile specifice stabilite pentru ocuparea respectivei funcţii publice.

Citește și: Cât de greu este să fii șomer. Calvarul unui român care-și pierde locul de muncă și cere ajutor agenției de șomaj

Conform art.2 din HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, la concursul organizat pentru ocuparea unui post vacant său temporar vacant poate participa orice persoană care îndeplineşte condiţiile generale şi condiţiile specifice stabilite prin fişa postului pentru ocuparea respectivei funcţii contractuale.

În plus, pentru asigurarea transparenței, corectitudinii și legalității examinărilor la probele scrise și orale, pentru fiecare examen organizat în vederea ocupării unei funcţii publice participă, conform legii, un reprezentant al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă