VIDEO Liviu Pop va reduce cu 10 la sută funcțiile de conducere din Ministerul Educației și din Inspectorate

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat luni, într-o conferință de presă, că în maximum 30 de zile vor fi reduse 10% din funcțiile de conducere din MEN și din inspectoratele școlare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2017 - 21:01

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat luni, într-o conferință de presă, că în maximum 30 de zile vor fi reduse 10% din funcțiile de conducere din MEN și din inspectoratele școlare, informează Agerpres.

Potrivit ministrului, vor înceta și alte contracte de management ale celor care ocupă funcții de conducere și nu își respectă mandatul.

"Lor (unui număr de 13 inspectori generali — n.r.) le-a încetat contractul de management pentru că nu l-au respectat. Orice contract de mandat încetează în termen de 15 zile în momentul în care nu este respectat. Urmează și alte contracte de management care vor înceta, pentru că mai sunt colegi în funcții de conducere care nu își respectă mandatul. (...) Sunt 28 de puncte din contractul de management pe care trebuie să le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatăm că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar crește numărul funcțiilor de conducere. Vă asigur că vom face reduceri de 10% a funcțiilor de conducere din minister și inspectoratele școlare, vor dispărea în maximum 30 de zile, pentru că așa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare", a precizat Liviu Pop.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...