Evaluare Națională. Absolvenții clasei a VIII-a vor susține, miercuri, proba la matematică

Peste 141.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine, miercuri, proba scrisă la Matematică. Examenul se va încheia joi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2017 - 21:40

Peste 100.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine, miercuri, proba scrisă la Matematică. Examenul se va încheia joi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Maternă. Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie, se arată pe site-ul Ministerului Educației.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%), adaugă sursa citată.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...