17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCătălin Baba: Va avea loc o anchetă; nu a fost o problemă...

Cătălin Baba: Va avea loc o anchetă; nu a fost o problemă de software ci de hardware

Ministrul educaţiei Cătălin Baba şi-a cerut scuze părinţilor pentru dificultăţile întâlnite în procesul de înscriere în clasa pregătitoare. Acesta a declarat că nu a fost vorba de o problemă de software. ci una de hardware, provocată de două căderi de tensiune care au afectat serverul.

“Au fost două căderi de tensiuni aseară. Din această cauză s-a produs blocarea serverului. Astfel, informaţiile au trebuit să fie transferate pe un server. Procesul de înscriere s-a reluat la ora 10.45.

Software-ul este funcţional şi a fost testat. Poate rezista la 320 de accesări simultane”, a spus Cătălin Baba.

Ministrul a declarat că va avea loc o anchetă în cadrul Ministerului Educaţiei pentru a se afla dacă este vorba de neglijenţă sau de o “problemă obiectivă”. Baba a mai spus că va lua măsuri pentru a evita astfel de situaţii pe viitor.

“Va avea loc o anchetă care va viza toate structurile educaţionale dar şi reţeaua ROEDU.ro. Vom încerca să implementăm un sistem de back-up pentru a evita astfel de situaţii pe viitor. Nu a fost o problemă de software iar cei ce se ocupă de acest aspect nu au nicio vină”, a declarat ministrul educaţiei.

Sistemul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele pregătitoare s-a blocat luni dimineaţă.

Mai mulţi părinţi au mers luni dimineaţa la şcoli pentru a-şi înscrie copii în grupa pregătitoare, însă nu au putut face acest lucru, reprezentanţii unităţilor spunându-le să aştepte până când programul va fi funcţional.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă