Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BACALAUREAT 2017: Proba la alegere a profilului. Modele de subiecte la Chimie Organică - REAL

BACALAUREAT 2017. Liceenii susțin, în 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

Share

Ruxandra Cosma 0 comentarii

27.06.2017 - 21:58

BACALAUREAT 2017. Liceenii susțin, în 30 iunie, proba scrisă la alegere a profilului. Astfel, cei care au urmat profilul uman vor da examen la Geografie, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie, Psihologie, iar cei de la real, la Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică.

La Chimie Organică, ei au de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu. 

În modelul pus la dispoziție de Ministerul Educației, la Chimie Anorganică, la primul subiect, elevii au trei exerciții: adevărat sau fals, cinci întrebări grilă cu o singură variantă de răspuns și unul de asocieri. Ei trebuie să stăpânească cunoștințe referitoare la: etilbenzen, halogenarea catalitică, săpunuri, glicină sau acid propanoic şi acid butanoic.

La subiectul al doilea, prima parte, sunt cinci exerciții. Elevii primesc un compus organic cu o anumită catenă. Ei trebuie să determine, printre altele, denumirea grupelor funcţionale din molecula compusului, tipul catenei aciclice și formula moleculară. La a doua parte, au de scris formula moleculară a unei hidrocarburi date sau ecuaţia reacţiei de ardere a butanului.  

La ultimul subiect, la ambele părți, liceenii primesc câte cinci execiții. Ei trebuie să scrie ecuația de obținere a etanolului, ecuaţia reacţiei de esterificare a acidului salicilic cu anhidrida acetică, să determine formula moleculară a unui aminoacid dat sau să precizeze denumirea reactivului utilizat la identificarea amidonului.  

BAC 2017. Consultați modelele de subiecte la Chimie Organică atașate articolului.

CALENDAR BACALAUREAT 2017 SESIUNEA DE VARĂ 

·         6 - 7 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A

·         8 - 9 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B

·         12 - 13 iunie 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D

·         14 - 16 iunie 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

·         26 iunie 2017- 27 iunie 2017 Limba şi literatura română - proba Ea) - probă scrisă, Limba şi literatura maternă - proba Eb) - probă scrisă

·         28 iunie 2017 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - probă scrisă

·         30 iunie 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă

·         5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00)

·         6 - 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor

·         10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale​

Citește totul despre:

Comentarii

loading...