10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAdmiterea la Medicina, in aceeasi zi

Admiterea la Medicina, in aceeasi zi

Una dintre propunerile Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania are in vedere organizarea admiterii, incepand din anul universitar 2009-2010, in aceeasi zi la toate cele sase universitati de medicina din Romania.
In cadrul intalnirii de lucru a Asociatiei Universitatilor de Medicina si Farmacie din Romania (AUMFR), rectorii de la UMF Bucuresti, UMF Cluj-Napoca, UMF Iasi, UMF Targu-Mures, UMF Craiova si UMF Timisoara au stabilit de comun acord sa faca propuneri de modificare a unor articole din Legea invatamantului. Modificarile au in vedere necesitatea alinierii la recomandarile europene privind durata rezidentiatului. In aceste conditii, rectorii recomanda incadrarea rezidentiatului intre trei si cinci ani, in functie de specializare. O alta propunere se refera la implicarea mai activa in Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

De asemenea, AUMFR a mai luat in discutie si propunerile Colegiului Medicilor din Romania referitoare la modificarea Ordonantei nr. 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, precum si necesitatea stabilirii unor criterii de promovare profesionala comune tuturor celor sase universitati. In privinta admiterii la facultatile de medicina si farmacie in anul I, AUMFR a stabilit organizarea acestui examen pe data de 21 iulie 2010 si a examenului de rezidentiat pe centre.

» Pana in ianuarie 2010, un colectiv de lucru al AUMFR va stabili forma finala a propunerilor de modificari a Legii invatamantului si o va transmite Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă