2.1 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialUn incendiu puternic a izbucnit la un imobil de pe Șoseaua Nordului...

Un incendiu puternic a izbucnit la un imobil de pe Șoseaua Nordului din București

Un incendiu violent a izbucnit marți seara la un imobil de pe Șoseaua Nordului din București.

Acoperișul unui apartament de tip penthouse din București a luat foc și flăcările s-au extins pe o suprafață de cel puțin 600 de metri pătrați.

Potrivit primelor informații, nu sunt victime dar există riscul ca incendiul să se extindă la clădirile din jur.

La fața locului au intervenit 11 autospeciale de stingere și trei autoscări. Nu există victime, însă acțiunea pompierilor a fost mult îngreunată din cauza străzilor înguste și a mașinilor parcate și au existat temeri că flăcările s-ar fi putut extinde la clădirile învecinate.

La fața locului s-a dus și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a spus că cei care au emis autorizații trebuie să plătească.

„Am ajuns la locul incendiului din Șoseaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliţiei Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea şi hrana până când se vor putea întoarce la locuinţele lor.

Un incendiu la un imobil din Șoseaua Nordului nu a putut fi stins ușor pentru că hidranții nu funcționează și mașinile de pompieri nu au apă astfel

Hidranţii nu funcţionează iar maşinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor maşinile pompierilor. Străzile sunt înguste, imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului.

Victimele suntem noi, cetăţenii. Cei care au emis autorizaţiile de construcţie în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizaţii şi vom informa opinia publică”, a anunţat Clotilde Armand, pe Facebook, potrivit spotmedia.ro.

Ea a adăugat că echipajele Poliţiei Locale au fluidizat circulaţia şi au asigurat sprijin pompierilor, iar în acest moment, echipejele Poliţiei Locale Sector 1 acţionează în afara perimetrului deoarece la faţa loculului sunt foarte multe echipaje IGSU – Pompieri/SMURD şi ale Poliţiei Române.

La rândul său, ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că incendiul a fost localizat după mai multe ore.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Păcatele lui Kissinger

„Despre morți numai de bine” – ne îndeamnă un vechi obicei creștin. Ca unii care i-am lăudat lui Henry Kissinger abilitățile diplomatice, în strategia...
Ultima oră
Pe aceeași temă