8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Un imobil din Torino în care locuiau trei români s-a prăbușit

Un imobil din Torino, Italia, în care locuiau trei români s-a prăbuşit, unul fiind rănit în stare gravă, iar ceilalţi doi în stare bună, a anunţat miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

Într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin Consulatul General al României, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbuşirea unui imobil din Torino, la data de 24 august 2021, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru a face demersuri pe lângă autorităţile locale şi a obţine informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Din informaţiile obţinute a reieşit faptul că în imobilul prăbuşit locuiau trei cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost rănit şi este în stare gravă la spital, unde primeşte îngrijiri de specialitate. Starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români este bună, iar autorităţile locale le vor asigura temporar cazarea, a informat MAE.

MAE menţionează că reprezentanţii oficiului consular sunt în contact cu cetăţenii români afectaţi şi cu familiile lor, aceştia fiind asiguraţi de întregul sprijin consular, conform competenţelor legale. De asemenea, Consulatul General al României la Torino continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu unitatea medicală unde a fost transportat cetăţeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări, cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și: Coronavirus prezent în ape uzate, la Milano şi Torino, încă din decembrie 2019

Ultima oră
Pe aceeași temă