Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Timişoara: Primarul Nicolae Robu reclamă Guvernul la Comisia Europeană

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a informat, luni, că va adresa în aceste zile un memoriu Comisiei Europene, prin care va sesiza faptul că Guvernul nu a făcut modificările legislative care să permită circulaţia vaporaşelor pe Canalul Bega în cadrul unui proiect de amenajare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 14:22

Proiectul de amenajare a beneficiat de o finanţare europeană de 6 milioane de euro.

"Nu mai aştept, săptămâna aceasta va pleca memoriul spre Comisia Europeană (CE). Anunţasem de mai mult timp că voi sesiza CE dacă Guvernul nu va emite până la 1 martie o hotărâre pentru crearea Administrării Căii Navigabile Canalul Bega, care să permită circulaţia cu vaporaşele pe Bega", a declarat, pentru Agerpres, primarul Nicolae Robu.

Potrivit acestuia, guvernanţii trebuie să adauge "doar cinci cuvinte la articolul 4 din Legea de înfiinţare, organizare şi funcţionare a Ministerului Apelor şi Pădurilor".

În urmă cu doi ani, municipalitatea a achiziţionat şapte vaporete ce urmau să fie puse în circulaţie ca parte a proiectului european în valoare de 6 milioane de euro ''Amenajarea malurilor Canalului Bega pe tronsonul timişorean''.

"Noi ne-am făcut datoria, ne-am achitat de toate obligaţiile, am primit 6 milioane de euro nerambursabili şi nu este admisibil să riscăm să ni se ceară returnarea banilor pentru că, nu ştiu din ce motive, Guvernul României, ca instituţie, nu face un act birocratic, nu înfiinţează această structură'', afirma Nicolae Robu în toamna anului trecut.

Vaporaşele, cumpărate atât în scop de agrement cât şi ca alternativă nepoluantă la transportul în comun, stau ancorate în dana Portului Timişoara.

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, susţinuse anul trecut că crearea acestei structuri este în atenţia ministerului pentru găsirea unei soluţii până la finele anului 2017.

Şefului Căpităniei Portului Timişoara, Alexandru Bărboi, declara pentru Agerpres că, din punctul său de vedere, vaporetele au voie să fie scoase pe Bega, pentru că ''au toate actele la zi, documentaţia tehnică, toate avizele, avizul pentru operator de transport pasageri, cum are RATT (Regia Autonomă de Transport în Comun - n.r.)''.

Comentarii