Foto Arhiva

Târgu Mureş: Poliţiştii locali, dotaţi cu sisteme de înregistrare audio-video portabile

Primăria Târgu Mureş a achiziţionat 15 sisteme de înregistrare audio-video portabile pentru dotarea Poliţiei Locale, astfel încât să poată fi stabilită cu exactitate starea de fapt din teren în timpul intervenţiilor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2018 - 15:15

Un alt avantaj va fi descurajarea unor atitudini ostile din partea anumitor cetăţeni, față de poliția locală, au informat marţi autorităţile locale.

"Direcţia Poliţia Locală Târgu Mureş a fost înzestrată cu 15 sisteme de înregistrare video portabile, folosite atât pentru echiparea personalului din stradă, cât şi a autoturismelor deservite de Biroul Siguranţă Rutieră şi Biroul Intervenţie. Scopul acestei dotări îl constituie, în principal, stabilirea, cu exactitate, a stării de fapt din teren în momentul intervenţiilor, concomitent cu prevenirea unor atitudini contrare normelor legale şi sociale din partea cetăţenilor, dar şi asigurarea transparenţei în activitatea de zi cu zi a poliţiştilor locali. (...) Potrivit specialiştilor, sistemele de înregistrare video portabile şi-au dovedit din plin eficienţa, în sensul că utilizarea lor îmbunătăţeşte modul de acţiune al poliţiştilor în teren şi felul în care aceştia relaţionează cu populaţia, dar în acelaşi timp au un rol substanţial în ceea ce priveşte descurajarea eventualelor atitudini impulsive în rândul cetăţenilor", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Târgu Mureş.

Aparatele portabile audio-video pot înregistra timp de 11 ore în continuu, inclusiv pe timp de noapte, în infraroşu.

"Achiziţionarea, de către Primăria Municipiului Târgu Mureş, a celor 15 sisteme de înregistrare video portabile constituie o nouă etapă a strategiei executivului şi legislativului în ceea ce priveşte dotarea Direcţiei Poliţia Locală cu tehnică modernă, la standarde europene", se precizează în comunicat.

Comentarii