Studenții spun că alegerile pentru funcția de rector la Universitatea din Iași sunt un simulacru

Liga Studenților acuză "lipsa de dezbatere din comunitatea academică" în ceea ce privește alegerea rectorului Universității din Iași, funcție pentru care candidează și fostul ministru Tudorel Toader.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.03.2020 - 17:54

Liga Studenților din Iași consideră că Biroul Electoral Central (BEC) al Universității din Iași "facilitează organizarea acestor dezbateri doar pentru candidatul Tudorel Toader" și o acuză pe șefa BEC al Universității „Cuza”, lect. univ. dr. Olga-Andreea Urda, de "lipsa de imparțialitate în ceea ce privește procesul electoral academic".

Liga Studenților semnalează că Olga-Andreea Urda "a fost doctoranda lui Toader, susținându-și teza de doctor în drept în noiembrie 2014, iar în perioada 2018-2019 a fost consiliera sa personală la Ministerul Justiției".

"Biroul Electoral Central (BEC) facilitează organizarea acestor dezbateri doar pentru candidatul Tudorel Toader, dar nu și pentru celălalt candidat validat, Adrian Muraru", susține un comunicat difuzat de Liga Studenților de la Universitatea din Iași.

Comentarii